Proof-of-keys dag en give-away van SATOS!

Zoals we allemaal weten, is het erg belangrijk om veilig om te gaan met je cryptocurrency. Elk jaar zijn er meerdere gevallen bekend waarbij exchanges een exitscam uitvoeren, of dat zij gehacked worden.

Om dit te voorkomen, is het verstandig om je HODL-stack op je eigen hardware wallet te zetten, zodat alleen jij totale controle hebt over deze fondsen. We weten het, en toch is er een terugkerende dag om hier de aandacht voor te vragen, gepromoot door nationale en internationale partijen.

Wat is Proof of Keys dag?

Het concept van Proof-of-Keys is bedacht door Trace Mayer, een cryptocurrency-investeerder en podcaster. Hij creëerde het concept als een jaarlijkse viering die tot doel heeft investeerders in cryptocurrency te stimuleren hun monetaire autonomie terug te geven.

Daarnaast wordt de financiële soevereiniteit gevierd. De eerste Proof-of-Keys dag vond vorig jaar op 3 januari plaats, en dat was meteen het 10-jarig jubileum van het genesisblock dat op het Bitcoin-netwerk werd gedolven.

Je bent niet de enige, veel mensen bewaren hun cryptocurrencies op exchanges. Dit is gevaarlijk omdat deze exchanges volledige controle hebben over de fondsen van de gebruikers.

De Proof-of-Keys dag probeert hierom awareness te krijgen voor de risico’s die beleggers lopen wanneer zij hun vermogen op exchanges bewaren. Het concept wordt vaak gepresenteerd met een korte, maar effectieve zin, “Not your keys, not your Bitcoin”.

Deze tweede Proof-of-Keys dag wordt door nationale- en internationale bedrijven en personen gepromoot. Zo doen onder andere Trace Mayer, Caitlin Long en Nick Szabo (volgens velen een grote optie om onderdeel van Satoshi Nakamoto te zijn) mee. Naast deze internationale deelnemers doet ook het nationaal bekende handelsplatform SATOS mee.

Het Nederlandse handelsplatform deelt de visie die bij deze Proof-of-Keys dag wordt verspreidt: Be your own bank. Zo werkt het handelsplatform niet met accounts of onsite wallets. Je bent zelf in volledig beheer, helemaal Proof-of-Keys proof dus.

SATOS moedigt deze actie niet alleen aan, samen met SATOS verloten we zelfs 1.000.000 satoshi en een Ledger Nano S. Noem het een Proof-of-Key startpack.

Doe je mee?

Het maakt niet uit of je nieuw bent in de cryptocurrencies of een veteraan. Deelnemen aan de Proof-of-Keys dag is eenvoudig. Het is de bedoeling dat je alle fondsen van exchanges (of andere diensten van derden) afhaalt en in eigen beheer neemt, terug naar de oorspronkelijke gedachte achter Bitcoin: be your own bank.

Alles wat je dus nodig hebt zijn enige cryptocurrencies en een wallet waar jij de private key van hebt. Heb je nog geen wallet? Dan adviseren wij om voor een Trezor of een Ledger te gaan. Heb je nog geen hardware wallet of cryptocurrency? Dan doe je toch mee met de give-away!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!