Bitfinex heeft KYC-proces aangescherpt

Cryptocurrency-beurs Bitfinex heeft zijn know-your-customer (KYC) -proces aangescherpt. Dit volgens een e-mail die is verstuurd naar de geverifieerde gebruikers van Bitfinex.

Volgens het bericht is de exchange bezig om zijn due diligence-procedures te verbeteren, in een poging om al zijn klantenaccounts “op hetzelfde niveau” te brengen.

Paolo Ardoino, chief technology officer van Bitfinex, vertelde The Block dat de beurs “altijd” werkt aan het verbeteren van het compliance-programma. Hij gaf verder het volgende aan:

“Dat betekent dat we continu contact hebben met onze klanten. We kunnen bijvoorbeeld verschillende KYC-documenten bijwerken die zijn verlopen, of de aard van bepaalde transacties verduidelijken.”

In de e-mail vroeg Bitfinex geverifieerde gebruikers om details over de bron en het gebruik van fondsen te delen, evenals een bewijs van woonadres, zoals rekeningen van nutsbedrijven.

Ardoino zei dat alle informatie die Bitfinex van zijn klanten verkrijgt ‘veilig en vertrouwelijk wordt bewaard’.

“Hoewel we niet-geverifieerde klanten op ons platform toestaan ​​om beperkte handelsactiviteiten uit te oefenen, proberen we er altijd voor te zorgen dat alle klanten (zowel geverifieerde als niet-geverifieerde) dezelfde basisregels respecteren,” concludeerde hij.

In juni vroeg Bitfinex klanten ook al om aanvullende informatie te delen, waaronder “een duidelijke en gedetailleerde uitleg over activiteiten en doelstellingen” en een “scan van uw huidige identiteitsbewijs en een afbeelding van u met uw foto-ID.”

Bitfinex is momenteel betrokken bij een juridische strijd met de New York Attorney General (NYAG). De NYAG heeft Bitfinex ervan beschuldigd illegaal gebruik te maken van de reserves van de Tether stablecoin om een ​​financieel gat van $850 miljoen te vullen. De zaak is de afgelopen zes maanden al aan de gang.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!