Diginex

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties is voor blockchain technologie

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN), António Guterres, zei dat de organisatie blockchain technologie moet omarmen. Dit volgens een Forbes publicatie van 28 december.

Volgens het artikel gelooft Guterres dat blockchain één van de technologieën moet zijn die door de VN worden gebruikt. Hij zei:

“Omdat de Verenigde Naties ons mandaat in het digitale tijdperk beter zouden kunnen vervullen, moeten we technologieën, zoals blockchain, omarmen die kunnen helpen de verwezenlijking van duurzame ontwikkelingsdoelen te versnellen.”

Dit is niet de eerste keer dat Guterres hoog sprak over het potentieel van blockchain technologie. In september 2018 sprak hij ook over hoe vertrouwen in nationale instellingen, tussen staten en in een op regels gebaseerde wereldwijde orde, is afgenomen en hoe technologieën, met name blockchain, kunnen helpen het probleem te verminderen. Toch sprak hij minder positief over cryptocurrencies:

“Georganiseerde criminele netwerken liggen op de loer op het dark web en profiteren van codering en bijna anonieme cryptocurrency-betalingen voor mensenhandel en illegale goederen.”

Zoals wij onlangs meldde, lanceerde de VN eerder deze maand een blockchain-tool om de uitbuiting van migrerende werknemers in Hong Kong te voorkomen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN