Bitcoin

De vermeende Bitcoin (BTC) maker kan mogelijk geen $3 miljard overhandigen aan ex-zakenpartner

Craig Wright, de man die beweert dat hij Bitcoin (BTC) heeft uitgevonden en door de rechter wordt verzocht om ongeveer $3 miljard van zijn Bitcoin bezittingen in te leveren, heeft aangegeven dit niet snel te kunnen doen. Dit meldde Bloomberg op 27 december.

De vermeende Bitcoin maker zei het volgende over het helpen identificeren van de munten die hij moet splitsen in een juridisch geschil:

“Ik kan niet zeker zijn dat de informatie daadwerkelijk zal aankomen.”

Daarnaast zei hij dat hij niet heeft gezegd dat de ‘privésleutels’ van die munten beschikbaar zijn of werkelijk volgende maand worden gebruikt.

De Amerikaanse rechter Bruce Reinhart zei eerder dit jaar dat ”Wright valse documenten voorlegde en loog in het juridische geschil”. Zo oordeelde hij dat Dave Kleiman de helft van alle Bitcoins en de helft van het intellectuele eigendom van Wright bezat.

Vanwege de situatie zijn er toch bezorgdheden bij sommige investeerders. Zo denken sommigen dat er wellicht een grote dump aanstaande is die de cryptomarkt enorm zou kunnen beïnvloeden.

Craig Wright zei het volgende in een verklaring over zijn enorme hoeveelheid Bitcoins:

“Ik ben niet van plan de BTC van mijn familie te dumpen, zoals sommige mensen vermoeden of willen, omdat dit veel mensen in de industrie zou schaden.”

Rechter Reinhart vond ‘duidelijk en overtuigend bewijs’ dat aantoont dat het gecodeerde vertrouwensbestand niet bestaat en dat de verklaring van Wright hierover ‘opzettelijk vals’ was.

Vel Freedman van Roche Freedman LLP, vertegenwoordiger van Kleiman, zei in een e-mail. De positie van de eisers is altijd geweest dat Wright nu toegang heeft tot de Bitcoin en dat niemand voor hem moet komen om toegang te krijgen, voegde hij eraan toe.

De rechtszaak is nog niet opgelost en we hopen binnenkort een vervolg aan dit artikel te geven.

Brave browser

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN