Het Amerikaanse kankerfonds accepteert Bitcoin-donaties

De American Cancer Society (ACS), een non-profit organisatie die zich inzet voor het financieren van kankeronderzoek, accepteert nu Bitcoin-donaties via BitPay. Dit volgens een artikel op dinsdag 24 december op CoinDesk verscheen.

BitPay informatie

BitPay is in 2011 opgericht als een Bitcoin-betalingsoplossing en heeft, naar verluidt, sinds 2017 meer dan $50 miljoen aan donaties afgehandeld voor partners zoals de Tony Hawk Foundation en het Amerikaanse Rode Kruis.

In dezelfde periode schommelde de gemiddelde crypto-donatie rond de $10.000, volgens BitPay-statistieken. BitPay verwerkt donaties tegen een vast tarief van 1%, dat ook door donateurs betaald kan worden als ze dat willen.

Stephen Pair, CEO van BitPay, zei het volgende:

“Door Bitcoin-donaties te accepteren, trekken liefdadigheidsorganisaties nieuwe donateurs aan, zonder ooit Bitcoin te hoeven houden. BitPay verifieert de fondsen en accepteert de Bitcoin (BTC) namens de organisatie en regelt de transactie in USD of in de gewenste fiat.”

Bitcoin donaties voor de ACS

ACS-directeur, Brant Woodward, zei het volgende tegen CoinDesk:

“Kanker treft mensen uit alle lagen van de bevolking, dus het is niet verwonderlijk dat we steun krijgen van een brede groep van donateurs. Onze missie is dringend en om dit te bereiken, moeten we donateurs bereiken, waar ze dan ook zijn.”

De ACS vertrouwt vooral op grassroots fondsenwerving, vooral onder mensen in de veertig en vijftig, vertelde Woodward aan CoinDesk. Aangezien crypto een opkomende financiële technologie is, hoopt de ACS dat het werken met BitPay jongere donateurs aan zal trekken.

Hij zei:

“De realiteit is dat steeds meer mensen cryptocurrency gebruiken. Dit stelt ons in staat om relevant te zijn voor jongere donateurs, en hen gemakkelijke kansen te bieden en om hen te bereiken waar ze actief zijn.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!