Bitcoin Goud

Volgende economische crisis ‘wreed’ volgens Peter Schiff: Bullish voor Bitcoin?

De Amerikaanse economie stijgt al 10 jaar en investeerders zien constant rendement. Het aantal banen en bedrijven groeit, maar toch is er een groep investeerders die niet veel heeft geprofiteerd van deze stijgende economie.

Dit zijn de kopers van goud. De investeerders in goud zullen allemaal veel baat hebben bij een economische crisis.

Goudexpert Peter Schiff beweert nu dat de komende economische crisis ‘wreed’ zal zijn. Investeerders zullen zich nu echt afvragen welke activa het beste zullen presteren in een wereldwijde recessie.

Hoewel de economie momenteel weinig tekenen van extreme zwakte of dreigende trendverschuiving vertoont, gelooft Schiff dat de markten op weg zijn naar een dreigende crash die bruut zal zijn.

Hij sprak hierover in een tweet en zei dat de groei van het GDP momenteel uitsluitend wordt aangedreven door consumentoverschot en overheidsuitgaven, wat aangeeft dat economische krimp deze zeepbel zal laten knappen en een neerwaartse crash zal bestendigen.

Mati Greenspan, de senior marktanalist bij eToro, legde tijdens een gesprek met MarketWatch uit dat digitale activa zoals Bitcoin (BTC) de neiging hebben het goed te doen in tijden waarin investeerders zich op hun gemak voelen om in risicovolle activa te beleggen.

Echter kan dit ook betekenen dat ze BTC uit de weg gaan in tijden van economische turbulentie. Hij voegde eraan toe:

“Als we naar de afgelopen jaren kijken, heeft crypto een unieke correlatie gehad met activa met een hoog risico. Ze zijn gestegen naarmate beleggers extra risico zochten.”

Het kan enige tijd duren voordat de veronderstelde ‘dreigende recessie’ daadwerkelijk toeslaat, maar hoe volwassen de cryptomarkten op dat moment zijn, zal waarschijnlijk bepalen of Bitcoin daadwerkelijk een levensvatbaar alternatief voor goud zal zijn.

We schreven eerder al artikelen over Peter Schiff. Lees hieronder onze artikelen:

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Newsbtc

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN