Facebook’s Libra-project staat niet stil

Onlangs bracht het Libra-team zijn tweede roadmap uit, met punten ter voorbereiding op de lancering van het mainnet. Een recent blogbericht van de ontwikkelaars suggereerde zelfs dat het project de technologie al aan het testen is met leden van de Libra Association.

De nieuwe roadmap

De nieuwe roadmap omvat werkzaamheden voor het lanceren van het mainnet, het vaststellen van de criteria voor een lancering en het voorlichten van de gemeenschap over hoe zij kunnen bijdragen aan het project. In de blog verklaarde het ontwikkelaarsteam:

“We hebben het relevante ontwerpwerk voltooid en een grondig tijdschema voor alle functies doorlopen. We werken nu aan een volledige set architectuurdocumenten voor het Libra-protocol en finaliseren onze externe API’s, met input van de community. In de toekomst beginnen we het werk te identificeren dat nodig is om de community mogelijk te maken die het project hoopt aan te trekken.”

Het Libra-testnet heeft al acht testnet-validatornodes, terwijl tests worden uitgevoerd op basis van consensus en de mogelijke fouten. Het ontwikkelingsteam werkt ook aan het opzetten van validatornodes voor niet-technische leden, die een extern team kunnen inhuren om hun node te ondersteunen.

Meer leden voor de Association

Terwijl dat proces doorgaat, kunnen meer leden worden uitgenodigd voor de Libra Association. De potentiële validators zullen een belangrijke bijdrage moeten leveren om blockproducers te worden. De exacte lijst met validators is onbekend.

De langetermijnvisie voor Libra is dus de mogelijkheid om nieuwe leden aan boord te nemen en de validatornodes naar 100 op te schalen. Het project zal in de toekomst een gemeenschap van validators samenbrengen.

Regelgevende onzekerheid

Aan de niet-technische kant, hangt de lancering van de cryptocurency van Facebook nog steeds af van de regelgevende instanties. Regelgevende hindernissen kunnen het belangrijkste obstakel zijn, voordat Libra gelanceerd kan worden, waardoor de munt ook in begin 2020 niet gelanceerd kan worden.

Ondanks het werk van ontwikkelaars kan Libra het grootste deel van 2020 gebruiken om een ​​lancering te benaderen. De criteria voor de roadmap zijn nog steeds in ontwikkeling en moeten worden afgerond tegen juni 2020, wanneer Libra opnieuw wordt geconfronteerd met de regelgevers.

Patrick Ellis, lid van het bestuur van de Libra Association, verklaarde dat er geen duidelijk plan is voor de lancering. Hij zei het volgende:

“In dit stadium is er geen strategie vastgelegd voor de markten of het product, of hoe het daadwerkelijk zal worden uitgerold.”

Toch gelooft Ellis dat het project tegen het einde van het jaar van start kan gaan, net als mede-oprichter David Marcus.

Wat denken jullie? Gaan we Libra in 2020 gelanceerd zien worden?

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!