Amerikaanse broker Robinhood dient boete van $1,25 miljoen te betalen

De in San Francisco gevestigde broker, Robinhood, heeft een boete van $1,25 miljoen gekregen van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) voor het niet garanderen van de beste uitvoering van klantorders. Dit volgens een persbericht dat gisteren gepubliceerd werd vanuit de FINRA.

In het bericht kondigde de FINRA aan dat het een schikking met Robinhood had bereikt over de kwestie, die plaatsvond van oktober 2016 tot november 2017. Destijds routeerde de broker de aandelenorders van klanten naar vier makelaar-dealers voor uitvoering, terwijl ze betalingen ontvangen voor die orderstroom. FINRA constateerde echter dat Robinhood niet de juiste inspanningen leverde om de beste uitvoering van deze orders te garanderen.

Volgens de FINRA-regels vereist de beste uitvoering dat bedrijven:

“Redelijke moeite doen om de beste markt voor de betreffende order te bepalen en op een dergelijke markt kopen of verkopen, zodat de resulterende prijs voor de klant onder de heersende marktomstandigheden zo gunstig mogelijk is.”

Naast het betalen van de boete, heeft Robinhood ook een software voor de uitvoering van analyses geïmplementeerd, een best-execution manager aangenomen en overeengekomen om een ​​onafhankelijke consultant aan te houden om de uitvoeringsprocedures van het bedrijf te herzien.

De broker zei zelf het volgende over de schikking:

“De feiten waarop de schikking is gebaseerd, weerspiegelen niet onze praktijken of procedures van vandaag. De overeenkomst heeft betrekking op een historische kwestie in de periode 2016-2017, waarbij alternatieve markten voor orderroutering, interne schriftelijke procedures en de noodzaak van aanvullend onderzoek in overweging worden genomen.

In de afgelopen twee jaar hebben we onze uitvoeringstools en processen, met betrekking tot de beste uitvoering, aanzienlijk verbeterd en hebben we relaties met extra marketmakers opgebouwd.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!