Bitcoin koers update door G-Cryptotargets (19-12)

We hebben er net een pump opzitten van $1.100. Gaat de Bitcoin koers verder omhoog of dumpen we alsnog naar een nieuwe low?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een koers van $7.150.

Lees hieronder onze analyse

SCENARIO 1

Bron: Tradingview

Op de dagkaart is te zien dat we sinds de high op 26 juni (+/- $14.000) enkel nog bewegingen maken in 3 waves (ABC). Als je al deze 3 waves tot één geheel brengt dan kun je concluderen dat we te maken hebben met een WXYXZ wave. Meer bepaald de combinatie “three double threes”.

Momenteel bevinden we ons in de impulsieve C-wave die ons hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot de volgende targets ($7.700 – $8.050 – $8.200 – $8.680). Als we deze targets bereikt hebben acht ik ons klaar om de support op $6.400 te breken. Potentiele shorttargets zijn ($6.450 – $6.200 – $5.800 – $5.400).

SCENARIO 2

Tradingview: Bron

Als tweede scenario had ik graag besproken dat de mogelijkheid bestaat dat we op dit moment al een top gezien hebben op $7.500.

We hebben namelijk het 0.786 target behaald (dit target komt overeen met een RUNNING FLAT). Verder ondervinden we stevige resistance van de EMA20 op het dagelijkse timeframe.

Echter als we een dagelijkse candle sluiten boven de EMA20 dan zullen we hoogstwaarschijnlijk toch SCENARIO 1 gaan uitspelen en de $8.000 zone gaan opzoeken.

Longs vs Bitcoinprijs

Bron: Tradingview

In deze chart zie je bovenaan de Bitcoin koers op het dagelijkse timeframe en onder de longposities op het dagelijkse timeframe.

Als we dit wat meer in detail bekijken dan zien we telkens als de longposities toenemen dat Bitcoin gedumpt wordt. Dit hebben we o.a. gezien eind 2018 toen we de $6.000 zone verloren hebben. Dit zie ik ook nu opnieuw terugkomen.

Longposities staan op dit moment op een All-Time-High wat wil zeggen dat het naar mijn inziens een éénrichtingsverkeer wordt richting een nieuwe low ( rekening houdende met de 2 scenario’s hierboven besproken ).

Besluit

Shortterm : op korte tijd kan zowel scenario 1 als 2 zich uitspelen ( scenario 1 is geldig als we de EMA20 van het dagelijkse tijdframe weten te veroveren.).

Midterm : Bearish ( een nieuwe low opzoeken richting $5.400 of dieper ). Longterm : Bullish 

Vond je deze Bitcoin koers analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die G-Cryptotargets maakt? Volg hen dan op de onderstaande kanalen!

G-Cryptotargets is een jong traderscollectief die sinds 2011 actief zijn als traders in de cryptomarkt.

Bezoek de website voor meer informatie: www.g-Cryptotargets.com

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!