Bitcoin koers analyse door Het Crypto Huis (17-12)

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een koers van $6.900. Zal Bitcoin de $6.500 of misschien zelfs de $6.250 gaan opzoeken of zullen wij hier een bounce kunnen zien richting de $7.300?

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op het dagelijkse grafiek is goed te zien dat Bitcoin veel zwakte in zich heeft. De EMA-200, EMA-55, EMA-21 en zelfs de SMA-10 zijn naar beneden gericht. Dit laat voor mij duidelijk zien dat wij op het groter tijdframe zowel op het kleinere tijdframe sterke bearish signalen aanwezig zijn!

De prijsactie is duidelijk erg zwak. Ook faalde de Bitcoin koers er in om zijn horizontale supportlijn van de $7.000 te houden. Een val hier doorheen, en het niet zien van een sterke, overtuigende prijs actie, doet mij zorgen maken voor de Bitcoin bulls

Ook zitten wij nog steeds met het scenario in ons hoofd of dit de wave 5 was, of de start van de B-Wave. Echter hoe langer wij hier blijven hangen, des te meer het mij laat zien dat wij nog 1 beweging naar beneden kunnen gaan. Dit kan richting $6.550 voor een dubbel bodem, of misschien wel lager richting de $6.350.

Bitcoin 4-uur-grafiek

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Ook op het 4 uur tijdframe kunnen wij geen overtuiging in de Bitcoin-prijsactie waarnemen. Ook hier zitten wij onder de EMA-21 en SMA-10 wat voor mij laat zien dat wij zelfs op het midi-tijdframe bearish zijn.

Een re-test van de EMA-21 is waarschijnlijk en dit kan goed gecombineerd worden met een BART omhoog richting de $7.000, om deze te re-testen, voordat wij verder naar beneden gaan. Echter moet ik hier wel bij zeggen dat ik hier niet helemaal zeker van ben, en puur om het feit dat de prijsactie zodanig zwak is, dat ik niet weet of Bitcoin dit gaat halen. Dus vanaf hier DOWN is ook zeer waarschijnlijk.

Bitcoin YouTube

Ook ben ik (Het Crypto Huis) actief op Youtube. Afgelopen zondag heb ik een uitgebreide Video opgenomen waar ik denk dat de Bitcoin koers heen gaat op het groter tijdframe en hoe ik denk over de fundamentals op dit moment (gecombineerd met TA).

De video is hieronder terug te kijken!

Bron: YouTube

Support levels

  • $6.856 
  • $6.670
  • $6.200
  • $5.800

Resistance levels

  • $7.050 – (short term)
  • $7.220 – (short term)
  • $7.450 – (short term)
  • $8.000 – (mid term)

Conclusie

Bitcoin koers 1-uur-grafiek
Bron: TradingView

Naar mijn idee kunnen wij nog enkele dagen (op het kleine tijdframe) de Bear-trend voortzetten voor wij een kleine opleving zien. Alleen weet wel, historisch gezien kunnen wij een gigantische beweging krijgen. Waarom? Dit licht ik toe in de YouTube video hierboven.

Er is wel een mogelijkheid dat wij vandaag of morgen opnieuw de $7050-$7120 zone gaan opzoeken, voordat wij een grote beweging naar beneden zien.

Op het groter tijdframe ben ik erg bearish. Alle oscillatoren (EMA’s & MA’s)  op het groter tijdframe wijzen naar beneden. Zolang wij niet opnieuw een positieve slope zien op deze gegevens, zijn de bears in controle.

De volgende area’s waar ik voor nu naar kijk, waar wij enige support kunnen vinden zijn:

  • $6.500-$6.570
  • $6.250-$6.320

#BeSafe

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op: https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!