cryptocurrency fraude

Drie mannen gearresteerd in VS vanwege cryptocurrency fraude

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Amerikaanse autoriteiten hebben drie oplichters gearresteerd i.v.m. cryptocurrency fraude. De drie arrestanten zijn verbonden aan de BitClub Network, die investeerders voor $722 miljoen hebben bedrogen via een Ponzifraude. Dit meldde BNN Bloomberg op 10 december.

De BitClub network was vanaf 2014 actief en vroeg geld aan investeerders in ruil voor aandelen in vermeende cryptocurrency mining pools. Daarnaast ontvingen investeerders ook beloningen voor het werven van nieuwe investeerders.

Matthew Brent Goettsche, 37, Jobadiah Sinclair Weeks, 38, en Joseph Frank Abel, 49, werden dinsdag gearresteerd en beschuldigd van samenzwering, zei de Amerikaanse advocaat Craig Carpenito in een verklaring. Nog twee beklaagden, wiens namen niet werden bekendgemaakt, blijven voortvluchtig.

Goettsche zei het volgende volgens de verklaring:

“Potentiële BitClub Network-investeerders zijn dom en net schapen. We bouwen dit hele model op de rug van idioten.”

Bitcoin-mining is een proces waarbij miners nieuw uitgegeven Bitcoin (BTC) kunnen verdienen door speciale software te gebruiken om complexe algoritmen op te lossen. BitClub Network beweerde investeerdersgeld te bundelen om mining hardware en computercapaciteit te kopen en vervolgens de winst te verdelen.

De groep rapporteerde in plaats daarvan nepwinsten en bedroog zijn investeerders, zeiden de aanklagers.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN