Cryptocurrency-bezitters uit Denemarken krijgen brieven van belastingdienst

Cryptocurrency-bezitters uit Denemarken hebben brieven van de Deense belastingdienst ontvangen, Skattestyrelsen (Skat), met het verzoek aan handelaren om een ​​volledige achtergrond te geven van al hun cryptocurrency-transacties. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph gedeeld werd.

De voorgeschiedenis

De Skat richtte zich eind vorig jaar op cryptoconsumenten, toen het bevestigde dat het 2.700 personen “geïdentificeerd” had, dat belasting verschuldigd was over Bitcoin (BTC) winsten. Het bureau was voornemens elk individu te volgen met het oog op het bepalen van de betalingsverplichtingen. De Skat zei destijds het volgende:

“Als er iets niet overeenkomt, zullen we contact met hen opnemen en om meer informatie vragen. Het is nog te vroeg om te zeggen hoeveel mensen het zijn en wat het kan betekenen.”

In januari van dit jaar heeft de belastingraad van het land de Skat gemachtigd om informatie te verkrijgen over alle transacties van cryptocurrencies via drie binnenlandse crypto-beurzen. Destijds was het belastingkantoor van plan om, vóór de zomer van 2019, de eerste aanpassingen aan de fiscale behandeling voor specifieke gevallen aan te brengen, op basis van de nieuw verworven informatie.

Deze wijzigingen waren bedoeld om te bepalen of individuele handelaren of handelstransacties moeten worden opgenomen als belastbare inkomsten.

Welke informatie dient verstrekt te worden?

  • In de brieven vroeg Skat specifiek aan crypto-gebruikers om informatie te verstrekken over winsten en verliezen voor de boekjaren 2016 tot 2018.
  • Verder vroeg de belastingdienst naar de tarieven die voor elke transactie werden gebruikt, informatie over het kopen van digitale valuta’s en documentatie over het creëren van een cryptocurrency-portemonnee.
  • Daarnaast vroeg de Skat ook aan de consumenten om hun handelsactiviteit te onthullen in de vorm van een screenshot met de naam van de persoon en een overeenkomst voor het maken van een account.
  • Tevens wil de Skat de rekeningafschriften van crypto-consumenten van hun bankrekeningen voor de bovengenoemde periode onderzoeken.

Robin Singh, oprichter van cryptocurrency tax startup Koinly, voorzag Cointelegraph van de brief en zei het volgende:

“Veel van onze Deense gebruikers hebben deze brieven ontvangen, de Skat vraagt ​​om een ​​volledig overzicht van al hun transacties en vraagt ​​hen ook om alle eerdere rapporten te corrigeren. Het indienen van belasting op cryptocurrency-transacties is een moeilijke taak, omdat cryptohandelaren meestal verschillende wisselrekeningen en portefeuilles aanhouden en crypto’s tussen hen overdragen, dus er is geen gemakkelijke manier om erachter te komen wat de winsten zijn voor een bepaalde handel.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!