Cryptomining

Man gearresteerd vanwege drugs bestelling met cryptocurrency

Douaneambtenaren hebben zondag een 28-jarige man uit Chembur gearresteerd die een bestelling voor drugs had geplaatst via een mobiele berichtenapp. De man had deze besteld via het darkweb door middel van cryptocurrency. Officieren onderschepten de drugs uit een koerierspakket en pakte de man vervolgens op. Dit meldde de Hindustantimes op 9 november.

De gearresteerde verdachte, Nemish Mahesh Kamath, heeft douanebeambten verteld dat hij uit nieuwsgierigheid een bestelling voor de drugs had geplaatst. Hij gaf verder aan dat hij geen gewone gebruiker is.

Inmiddels is er een onderzoek gestart om het verdachte geïmporteerde pakket te onderzoeken. Kamath werd vervolgens op zondagochtend gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen.

Tijdens het verhoor vertelde Kamath de ondervragers dat hij in contact kwam met een man in de berichtenapp. Deze persoon informeerde hem over de synthetische drugs. Officieren vermoeden dat dit medicijn een ‘synthetische wiet (marihuana)’ is die niet opgespoord kan worden in bloedonderzoek.

Kamath plaatste met een slimme truc de bestelling en hoopte hiermee niet gepakt te worden. Zo bestelde hij de drugs onder de naam van zijn buurman. Hij wist namelijk dat zijn buurman een leegstaand appartement heeft en maakte een dubbele sleutel. Een politieagent zei:

Nadat we de buurman hadden getraceerd, kwamen we erachter dat iemand zijn naam had gebruikt. Door technisch onderzoek hebben we Kamath binnengehaald en hem gearresteerd

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN