Ethereum Google

Ethereum Google zoekacties bijna op een all-time low

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Ethereum (ETH) zag de afgelopen maanden een aanzienlijke vermindering van Google-zoekopdrachten en trok minder aandacht dan ooit tevoren. Dit volgens de laatste gegevens van Google Trends en volgens een rapport van Trustnodes.

Een Trustnodes-rapport geeft aan dat het project het laagste aantal Google-zoekopdrachten in jaren heeft gezien. Het werd zelfs vaker gezocht in 2016, toen de prijs slechts $20 bedroeg.

De resultaten van Google Trends laten zien dat de munt wat stabiliteit ziet met 4 van de 100 zoekopdrachten. Er was een korte daling onder dit niveau in oktober 2019, toen ETH-zoekopdrachten daalden tot slechts 3/100. Ter vergelijking: het project zag in juni 2016 minimaal 8/100 zoekopdrachten, terwijl het aantal zoekopdrachten in mei 2016 5 was en in april 2016 op het huidige minimum van 4.

Google Trends Verenigde Staten

Bron: Google Trends

Toegegeven, de bovenstaande zoekcijfers zijn uitsluitend vanuit de VS, maar de wereldwijde cijfers zijn ook niet veel beter. Het recente rapport geeft aan dat de interesse in Ethereum 6 op 100 is, wat lager is dan een paar maanden geleden, toen hij in juni 2019 ongeveer op 7 tot 8 op 100 stond.

Google Trends Wereldwijd

Bron: Google Trends

Wat echter wel opvallend is, is dat het aantal zoekopdrachten in Nederland iets gestegen is de afgelopen dagen.

Google Trends Nederland

Bron: Google Trends

Dit leidt tot enkele interessante conclusies, zoals het feit dat de VS in 2016 slechts enkele maanden in Ethereum geïnteresseerd waren. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de interesse zo hard gedaald is:

  • Een daarvan kan het gebrek aan bewustzijn zijn, waarbij de zoekopdrachten alleen worden uitgevoerd door degenen die het project onderzoeken of nieuwsupdates hierover volgen.
  • Daarnaast heeft Ethereum ook te maken gehad met een aantal problemen vanwege de recente hard fork. Sommige rapporten beweren dat kleine veranderingen in SSTORE ervoor zorgden dat duizenden dApps faalden. Het faalpercentage is zelfs meer dan verviervoudigd, wat zeker geen goed nieuws is voor het project.

Hoe gaat het met Bitcoin op Google?

Als het op Bitcoin aankomt, geniet de munt van een vorm van lineaire progressie. Momenteel heeft BTC ongeveer 10 van de 100 zoekopdrachten. Ondertussen had het in 2016 slechts 2 of 3 van elke 100 zoekopdrachten.

Trustnodes concludeert dat de reden hiervoor waarschijnlijk de acceptatie van Bitcoin is, die aanzienlijk is gestegen naast de prijs van de munt. De belangstelling voor BTC groeit vooral in sommige Afrikaanse landen, met name in Zuid-Afrika en Nigeria. Ondertussen lijkt China helemaal niets om BTC te geven. Aan de andere kant is het wel één van de landen waar de belangstelling voor ETH op een hoogtepunt staat.

Concluderend lijkt het erop dat de belangstelling voor crypto in het Westen afneemt, vooral nu het einde van het jaar nadert. Voor de rest van de wereld lijkt het erop dat Bitcoin de enige focus blijft, aangezien het activum steeds dichter bij de halvering komt en mogelijk nieuwe hoogtepunten gaat ziet in 2020.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN