Analisten van Deutsche Bank voorspellen toekomst cryptocurrency

De analisten van Deutsche Bank hebben enkele voorspellingen gedaan over de toekomst van cryptocurrency. Strategist Jim Reid legde uit waarom cryptocurrencies onvermijdbaar zijn en hoe het bestaande fiat geldsysteem het volgende decennium uit elkaar kan vallen. Dit zou een stijgende vraag naar cryptocurrencies betekenen.

Donderdag heeft de Deutsche Bank Research een speciale editie van Konzept uitgebracht genaamd “Imagine 2030”. Konzept is een regelmatig gepubliceerd onderzoeksrapport dat de fundamentele kwesties aanpakt die de wereld van economie en financiën aansturen. In de speciale editie van 84 pagina’s spraken de analisten van Deutsche Bank tegengestelde ideeën over hoe de komende 10 jaar kan evolueren.

Jim Reid, wereldwijd hoofd van Fundamenteel Krediet, Strategie en Thematisch Onderzoek bij Deutsche Bank, schreef in het rapport:

“Terwijl critici klagen over cryptocurrencies zoals beperkt door regelgevingshindernissen, geloven wij dat de prikkels van overheden en creditcard bedrijven zodanig zijn dat digitale valuta onvermijdelijk zijn.”

Hij voegde hieraan toe:

De krachten die het huidige fiat-systeem bij elkaar hebben gehouden, zien er nu fragiel uit en kunnen in de komende 10 jaar ontrafelen. Als dat zo is, zal dat leiden tot een terugslag tegen fiat-geld en de vraag naar alternatieve valuta, zoals goud of cryptocurreny, zou kunnen stijgen.

Een van de onderdelen van het rapport gaat over cryptocurrencies als ‘het geld van de 21ste eeuw’. Marion Laboure heeft deze onderdelen geschreven, met bijdrage van Anthony Chaimowitz, marktonderzoekleider voor de EMEA- en APAC-regio’s bij de bank.

Marion Laboure zei:

“Tot nu toe waren cryptocurrencies extra toevoegingen, in plaats van vervangers, voor de wereldwijde inventaris van geld. Dit kan in het volgende decennium veranderen. Het overwinnen van regelgevingshindernissen zal hun aantrekkingskracht vergroten en het potentieel verhogen om uiteindelijk contant geld te vervangen.”

Laboure maakte ook een vergelijking tussen de adoptiepercentages van cryptocurrencies en internet door het aantal blockchain wallet gebruikers en het aantal internetgebruikers over meerdere jaren te onderzoeken. Ze zei:

“Het is nog het begin, maar de lijnen zijn vergelijkbaar. Als de huidige trends doorgaan, kunnen er in 2030, 200 miljoen blockchain wallet gebruikers zijn.”

Om een brede acceptatie te bereiken, gelooft Laboure dat cryptocurrencies legitiem moeten worden in de ogen van regeringen en regelgevers. Ze moeten ook zorgen voor een wereldwijd bereik op de betalingsmarkt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Bitcoin.com

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!