Bitcoin

Nordea verbiedt bezit van Bitcoin (BTC)

Een Deense rechtbank heeft geoordeeld dat de Scandinavische bank Nordea haar werknemers mag verbieden om in het bezit te zijn van Bitcoin (BTC) en andere digitale valuta’s. Dit meldde BNN Bloomberg op 3 december.

De Deense vakbond, voor werknemers in de financiële sector had een rechtszaak aangespannen tegen Nordea en zei dat het verbod inbreuk maakte op het persoonlijke leven van werknemers. Kent Petersen, de voorzitter van de vakbond zei het volgende in een verklaring:

“We hebben een rechtszaak aangespannen vanwege het principe dat iedereen duidelijk een privéleven heeft en het recht om op te treden als een particulier. In dit geval ging het verder dan wat wij gepast vinden.”

In januari 2018 maakte Nordea bekend dat het bezitten van Bitcoin en andere cryptocurrencies ervoor kan zorgen dat de reputatie van de bank wordt geschaad. Dit komt omdat de markt niet is gereguleerd en gekoppeld wordt aan criminele activiteiten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN