Crypto valley

Zwitsers bestuursorgaan pleit voor betere reguleringen

De Federale Raad van Zwitserland pleit voor een beter regelgevingskader voor blockchain technologie en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) in het land. Dit volgens een aankondiging van de Federale Raad die op woensdag 27 november geplaatst werd.

Zwitserland staat bekend om zijn crypto- en blockchain-vriendelijke aanpak, zowel bij de ontwikkeling van de industrie als aanverwante wetten. Hoewel sommige Europese toezichthouders klaar staan ​​om particuliere ‘parallelle valuta’s’ te blokkeren, staat Zwitserland hier niet zo stellig in.

Wijzigingsvoorstellen zijn ingediend

Volgens het bericht heeft de Federale Raad een voorstel aangenomen waarin de prioriteiten, voor het verbeteren van blockchain- en DLT-wetgeving, worden uitgelegd. Het voorstel beoogt rechtszekerheid in de sector, evenals het wegnemen van belemmeringen voor op blockchain gebaseerde applicaties en het verminderen van het risico van misbruik.

Het bestuursorgaan heeft hierdoor een rapport, dat in december 2018 uitgebracht is, herzien en wijzigingsvoorstellen ingediend. Volgens de aankondiging zal het Zwitserse parlement het voorstel begin 2020 onderzoeken.

Bitcoin beschikbaar voor 65.000 Zwitserse retailers

Begin deze maand plaatsten wij al een bericht waarin duidelijk werd dat de Zwitserse crypto-broker Bitcoin Suisse samen ging werken met de Europese aanbieder van betalings- en transactiediensten Worldline, om de adoptie van crypto-betalingen in het land te stimuleren.

Door deze samenwerking zal Bitcoin (BTC) beschikbaar worden voor de 65.000 Zwitserse retailers die momenteel de nationale betalingsinfrastructuur van Wordline gebruiken, genaamd SIX Payment Services.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN