Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (25-11)

Nadat de Bitcoin (BTC) koers een mooie stijging van $7,300 naar $10,500 liet zien, was helaas vorige week het tegenovergestelde het geval. De koers daalde naar een nieuwe low op $6,900 en vandaag zelfs $6,500. Reden voor paniek? Of juist een reden voor een mooie koop? Laten we kijken naar de charts.

Daggrafiek Bitcoin

Bron: TradingView

Vorige week gaven we aan dat de koers zich op een kritiek punt bevond. De koers moest namelijk het gele gebied houden om potentieel ‘bullish’ te worden. Helaas was dit niet het geval, waardoor de koers in een stroomversnelling kwam.

Het eerstvolgende steunpunt bevond zich op de $7,300, welke ook doorbroken werd.

Is dit een negatief signaal? Nee, de koers bevindt zich op dit moment nog steeds in het trendkanaal en is aangekomen op de ‘golden ratio’ van de Fibonacci levels, te weten de 0.618-0.65 Fibonacci zone.

Dit patroon heeft zich eerder doen voorkomen, doordat de eerste parabolische stijging in 2016 ook een correctie ondervond tot aan de 0.618-0.65 Fibonacci level, zoals te zien is in de volgende grafiek.

Bron: TradingView

4-uurschart Bitcoin

Bron: TradingView

Op de kleinere grafieken kunnen we zien dat de koers een kleine sprong onder het trendkanaal heeft gedaan. Ook valt te zien dat het $7,400 niveau zich als weerstand voordeed, alvorens de koers nog een verdere daling inzette naar het $6,500 niveau.

Dit gebeurt vrij vaak (zie ook de linkerkant van de grafiek, begin van Oktober), waarin de koers nog een keer een nieuwe ‘low’ neerzet om liquiditeit te nemen aan de onderkant + positieve divergentie te creëren.

Dit vond plaats, waarna de koers een mooie stijging vandaag laat zien en er mogelijk een tijdelijke bodem is neergezet.

Macro overzicht Bitcoin

Bron: TradingView

Is er op grotere grafieken reden voor paniek? Nee, zoals eerder gesteld, een correctie tot aan dit niveau is vrij aannemelijk en heeft eerder plaatsgevonden. We kunnen namelijk ook stellen dat de opgaande beweging van $3,000 naar $14,000 redelijk uit zijn proporties was, waardoor de correctie ook steviger lijkt voor het gevoel.

De langere termijn trend is nog steeds in tact en daar lijkt de koers zich nu weer te bevinden. Zolang deze gehouden wordt, kunnen we zien dat de koers een doel heeft van $14,000-17,000 richting de halving.

Conclusie

Wat is essentieel voor de huidige koers? Er zijn een aantal facetten essentieel voor de koers. Allereerst dient de koers het huidige trendkanaal te behouden om verder neerwaartse druk te voorkomen. Ook dient het groene steungebied behouden te worden rond de golden Fibonacci ratio (te weten $6,500-6,800). Voor de korte termijn is het ook cruciaal dat de $7,400 doorbroken wordt. Indien dat gebeurt, dan kan de koers een mogelijke zijwaartse bodemvorming beginnen tussen $6,800 en $8,200.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN