Blockchain

Eerste blockchain handelstransactie uitgevoerd in Oman

Oman Oil & Orpic Group en HSBC Bank Oman SAOG hebben succesvol de eerste blockchain handels- en financieringstransactie in het land waargemaakt. De transactie werd uitgevoerd met behulp van het Corda-platform van R3. Dit meldde een persbericht op 23 november.

De transactie omvatte de verzending van polypropyleen, een thermoplastisch polymeer. Het product werd verkocht aan de Abu Dhabi Nationale tapijtfabriek. Bij de transactie werd een volledige gedigitaliseerde kredietbrief over de blockchain verstuurd. Met behulp van blockchain technologie kon de transactie binnen 24 uur voltooit worden in plaats van de gebruikelijke 5 tot 10 dagen.

Andrew Long, Chief Executive Officer van HSBC Oman zei:

“Als ‘s werelds toonaangevende bank voor handelsfinanciering, ondersteunt HSBC actief de acceptatie van technologieën zoals blockchain om wereldwijde handel eenvoudiger, sneller en veiliger te maken. Gedurende de laatste 71 jaar in Oman heeft HSBC veel ‘primeurs’ in het land gehad, waaronder de eerste bank die geldautomaten aanbood en het eerste online bankplatform.”

Hij voegde hieraan toe:

“De voltooiing van de eerste blockchain-transactie voor handelsfinanciering is nog een andere belangrijke mijlpaal in onze reis in Oman, omdat deze een nieuwe weg inslaat in het vooruithelpen van digitale technologieën in de financiële sector van Oman. De steun van de Centrale Bank van Oman was cruciaal om de transactie in korte tijd van concept naar uitvoering te brengen.”

Nizar al Lawati, Chief Financial Officer van Oman Oil en Orpic Group zei:

“Als een geïntegreerde groep zijn we er trots op als een van de eersten in de regio serieuze stappen te zetten in het digitaliseren van handelsfinanciering door het verkennen van Blockchain-technologie en het reageren op de 4e industriële revolutie . Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van ons team, de medewerking van onze klant en de ondersteuning die we hebben gekregen van de Central Bank of Oman en HSBC Oman.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN