Marokko gaat blockchain technologie toepassen

Marokko wil de toegang tot financiële diensten uitbreiden door de integratie van blockchain technologie in de financiële sector van het land. Dit maakte de leider van centrale bank van het land, Abdellatif Jouahri, bekend op de Africa Blockchain Summit in Rabat.

Deze fintech-implementatie komt als onderdeel van de financiële inclusie strategie van het land en richt zich vooral op achtergestelde burgers. Tevens heeft Jouahri verder uitgewerkt dat de toepassing van fintech, inclusief blockchain technologie, Marokko zou helpen om zijn doel te bereiken. Hij wil namelijk het volgende:

“Alle particulieren en bedrijven een eerlijke toegang bieden tot formele financiële producten en diensten om economische en sociale inclusie te bevorderen.”

Hij ging verder met:

“Blockchain is veruit de meest ontwrichtende technologie van dit decennium.”

Meer in het bijzonder is de centrale bank van plan om goedkopere modellen te creëren om financiële diensten aan minderbedeelde burgers te bieden en gunstige voorwaarden te ontwikkelen voor niet-contante transacties.

Dit is niet de eerste keer dat er blockchain-gerelateerd nieuws uit het land gekomen is. Zo kwam afgelopen september het nieuws naar buiten dat Marokko een crypto-mining organisatie van 36 megawatt ging bouwen in samenwerking met het Amerikaanse Bitcoin-mining bedrijf Soluna.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!