Deutsche Börse Swisscom

Deutsche Börse Group en Swisscom wikkelen effectentransacties af via de blockchain

Aanbieder van de wereldwijde marktinfrastructuur Deutsche Börse Group en het Zwitserse telecom- en ICT-bedrijf Swisscom hebben effectentransacties afgewikkeld met behulp van verschillende blockchain-protocollen. In een gezamenlijk proof-of-concept (PoC), waarbij een aantal banken betrokken waren, wisselden de deelnemers geld in de vorm van cash tokens tegen tokenized aandelen uit. Dit kondigde Deutsche Börse officieel aan op dinsdag 19 november.

Om contant geld en effecten tokens te verwerken, gebruikten de deelnemers twee verschillende DLT-protocollen, namelijk Corda van R3 en Hyperledger Fabric van R3.

Het gezamenlijke PoC wil het potentieel van nieuwe technologieën in de financiële-dienstensector laten zien en de expertise van Duitsland en Zwitserland, op het gebied van het digitale activa ecosysteem, behouden.

Bij de PoC waren grote Zwitserse banken betrokken, waaronder de op drie na grootste Zwitserse bank Zuercher Kantonalbank, investeringsbank Vontobel en Falcon Private Bank. Deze banken traden op als tegenpartijen en wisselden effecten tokens uit tegen contante tokens. Andere deelnemers aan de PoC waren de Zwitserse blockchain-ondernemingen daura en Custodigit, een joint custodial venture van Swisscom en Sygnum. De bedrijven leverden kernelementen van het digitale aandelenregister voor de PoC.

De centrale bank van Zwitserland, de Zwitserse nationale bank, nam ook indirect deel aan de PoC omdat de contante tokens als onderpand werden gestort op de rekening van Eurex Clearing bij de bank. De contante tokens werden, in Zwitserse franken, verstrekt door Deutsche Börse.

Het nieuwe initiatief van Deutsche Borse en Swisscom is een nieuwe mijlpaal in de bestaande blockchain-gerelateerde samenwerking van de bedrijven. Eerder dit jaar werkten Deutsche Borse Group en Swisscom samen met, het in Singapore gevestigde fintech-bedrijf, Sygnum om een ​​conforme financiële marktinfrastructuur voor digitale activa te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie