Blockchain Nieuws

Chinese bedrijven claimen blockchain te gebruiken om aandelenprijzen te verhogen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Chinese staatsmedia hebben gemeld dat lokale bedrijven beweren blockchain technologie te gebruiken om hun aandelenprijzen te verhogen. Meerdere bedrijven hebben verklaringen afgelegd dat ze blockchain technologie onderzoeken, maar slechts een handvol kan het bewijzen.

Volgens een rapport dat gisteren op het Chinese mediaplatform Global Times verscheen, heeft het staatsbedrijf Xinhua News Agency gewaarschuwd voor bedrijven die frauduleus beweren blockchain technologie te gebruiken. Meer dan 500 van de meer dan 3.000 beursgenoteerde bedrijven zeggen dat ze blockchain-systemen gebruiken of eraan werken, echter kunnen slechts 40 van hen dit bewijzen.

In een gesprek met Global Times zei een adviseur van de China Securities Regulatory Commission, Dong Shaopeng, dat bedrijven die dergelijke claims op frauduleuze wijze indienen, te maken kunnen krijgen met straffen van beurzen, waaronder boetes en delistings.

De schijnbare explosie in blockchain-activiteit in China volgt op de regering die vorige maand de technologie officieel heeft goedgekeurd. CryptoBenelux heeft gerapporteerd over tal van ontwikkelingen in het land sinds president Xi Jinping blockchain technologie aanmoedigde.

De plotselinge interesse op staatsniveau heeft sommigen in de cryptocurrency-industrie ertoe aangezet te beweren dat de goedkeuring bullish is voor alle dingen in de blockchain-markt, inclusief voor digitale activa zoals Bitcoin (BTC).

Ondanks haar nieuw gevonden interesse in de technologie die hen ondersteunt, is de Chinese overheid duidelijk minder geïnteresseerd in gedecentraliseerde, openbare cryptocurrencies. Vorige maand heeft de toezichthouder van deviezen van China gewaarschuwd dat opkomende markten zich moeten inspannen tegen illegale grensoverschrijdende kapitaalstromen die via cryptocurrency het land binnen komen. 

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN