Verenigd Koninkrijk FCA

Verenigd Koninkrijk publiceert verklaring over de status van cryptocurrencies, DLT en smart contracts

De Jurisdiction Taskforce van het Lawtech Delivery Panel in het Verenigd Koninkrijk heeft een verklaring gepubliceerd over de status van cryptocurrencies, distributed ledger technology (DLT) en smart contracts onder Engels en Welsh privaatrecht. Dit kondigde het ondernemersnetwerk Tech Nation aan op maandag 18 november.

Het LawTech Delivery Panel is een team van experts en insiders vanuit de overheid en de rechterlijke macht, die de groei van het gerechtelijk apparaat van het Verenigd Koninkrijk willen bevorderen.

Het document probeert de juridische onzekerheden van cryptocurrencies aan te pakken en erkent crypto-activa als verhandelbaar eigendom en smart contracts als afdwingbare overeenkomsten onder de lokale wetgeving.

Lawtech Delivery Panel-directeur, Jenifer Swallow, gaf aan dat de wereldwijde smart contract markt naar verwachting $20 miljoen zal bereiken tegen 2023, terwijl het World Economic Forum voorspelt dat een tiende van het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp) tegen 2027 op de blockchain zal worden opgeslagen. Daarom denkt ze aanpassing van de regelgeving voor deze nieuwe technologieën bijzonder belangrijk is.

Ze zei het volgende:

“Het is geweldig om het aanpassingsvermogen van ons common law-systeem, aan snel veranderende technologie, te zien worden aangetoond in deze belangrijke juridische verklaring van de UKJT. Tech Nation is verheugd om met het Lawtech Delivery Panel te werken aan toonaangevende initiatieven zoals deze, ter ondersteuning van bedrijfsgroei, juridische duidelijkheid en de evolutie van nieuwe technologie.”

Tech Nation merkt verder op dat velen van mening zijn dat juridische onzekerheid de belangrijkste barrière is voor de acceptatie van cryptocurrencies en smart contracts. De betreffende juridische verklaring is naar verluidt een belangrijke stap in de richting van het aanpakken van het gebrek aan duidelijkheid van de regelgeving. Kanselier bij het Hooggerechtshof en voorzitter van de Britse jurisdictie Taskforce, Geoffrey Vos, erkende ook het potentieel van crypto-activa en smart contracts.

Hij zei:

“In juridische termen vertegenwoordigen crypto-activa en smart contracts ongetwijfeld de toekomst. Ik hoop dat de juridische verklaring een grote bijdrage zal leveren aan het broodnodige marktvertrouwen, de rechtszekerheid en de voorspelbaarheid op gebieden die van groot belang zijn voor de technologische en juridische gemeenschappen, en voor de wereldwijde financiële dienstverlening.”

Volgens het rapport zal de verklaring dienen als een basis voor de reguliere toepassing van crypto-activa en smart contracts in het Verenigd Koninkrijk en een strategisch voordeel bieden voor blockchain-startups die in het land actief zijn.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN