Ripple

Bobby Lee heeft spijt van zijn steun voor Bitcoin SegWit2x

Bitcoin’s (BTC) mislukte hard fork poging uit 2017, SegWit2x, was “extreem gevaarlijk en onverantwoordelijk”, zegt mede-oprichter van cryptocurrency exchange BTCC Bobby Lee. Dit volgens een artikel die gisteren op Cointelegraph verscheen.

Wat is SegWit2x?

SegWit2x werd algemeen gezien als een poging van zijn bedrijfssponsors om Bitcoins ontwikkeling te sturen, in tegenstelling tot de visie van decentralisatie.

Het idee dook op in een tijd dat BTC / USD begon met de aanloop naar zijn hoogste punt ooit van $20.000, en de transactiekosten tevens aanzienlijk gestegen waren. Andere deelnemers, die ontevreden over de status-quo waren, probeerden de situatie op een andere manier op te lossen, met name door de bekende hard fork Bitcoin Cash (BCH) in augustus 2017.

Grote fout

In een reeks tweets op 16 november gaf Bobby Lee toe dat hij de fout had gemaakt om de al lang overleden Bitcoin-schaaloplossing te steunen. Lee was een van de oorspronkelijke supporters van SegWit2x, die de netwerkcapaciteit van Bitcoin wilde vergroten door de blokgrootte te verdubbelen tot 2 megabytes.

Hij zei:

“2 jaar geleden dacht ik dat SegWit2x de beste weg was voor Bitcoin.

Ik ben me inmiddels gaan realiseren dat het buitengewoon gevaarlijk en onverantwoordelijk was om op zoek te gaan naar een omstreden hard fork, zonder replay-bescherming, vooral toen er geen consensus was. Mea culpa (latijns voor mijn fout)! Bitcoin is de echte Bitcoin.”

Destijds zag Lee’s bereidheid om het te omarmen een terugslag, zelfs van zijn eigen broer, Litecoin (LTC) bedenker Charlie Lee, die zijn perspectief omschreef als “extreem zwak”.

Nog steeds een bron van discussie, beweren BCH-supporters dat de altcoin in feite de “echte” Bitcoin is. Hierover was Lee ook minachtend. Hij zei:

“In Bitcoin is er het idee van consensus waar de meerderheid van hash-macht de echte keten bepaalt. Op dezelfde manier beslist onze markt over de echte Bitcoin, degene met de meeste marktwaarde.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN