Cardano

Cardano (ADA) koers update door CryptoRob (17-11)

Omdat er al genoeg Bitcoin (BTC) analyses geschreven zijn, gaan we deze keer een altcoin analyseren. Deze keer gaan we Cardano (ADA) bekijken.

ADA/BTC 3D CHART

De grotere timeframe chart van ADA is een chart zoals vele altcoins op de BTC pair eruit zien. Een ongelofelijke uptrend in 2017/2018 en vervolgens een slopende bear market die alle gains teniet heeft gedaan. Op deze chart is te zien dat ADA al zijn gains van afgelopen bull market heeft ingeleverd op zijn BTC pair, maar wat zien we nu eigenlijk en heeft ADA nog uberhaupt een kans om weer te stijgen? 

Bron: Tradingview

Om een beter beeld te krijgen op wat er komen gaat zoomen we in op de 1D chart van ADA.

Bron: Tradingview

Op deze ingezoomde chart is heel goed te zien dat ADA in een range trade tussen 400 en 525 satoshi. Ook is hier zeer duidelijk te zien dat ADA meerdere pogingen heeft gedaan om uit deze range te breken maar telkens rond de 520-530 satoshi gereject werd. Als ik deze chart bekijk lijkt dit op een accumulation range waarin ADA zich opmaakt voor een breakout uit deze range, waarna hij hoogstwaarschijnlijk hetzelfde gaat laten zien als vele andere altcoins zoals VET bijvoorbeeld.

Mijn verwachting is als volgt:

Bron: Tradingview

Wanneer hij uit deze range breekt verwacht ik dat ADA een flinke push met volume laat zien richting de 550-575 satoshi. Vervolgens zie ik hem dan graag weer terugzakken naar het oorspronkelijke breakout niveau wat op 525 satoshi ligt, om hier vervolgens een retest te maken. Hier wordt het niveau wat eerst als weerstand diende omgeflipt in een support. Mocht dit inderdaad gebeuren dan verwacht ik veel kopers rond dit gebied en dan denk ik dat ADA een target bereikt wat ongeveer tussen 800 en 900 satoshi ligt. Op de chart kun je namelijk duidelijk zien dat dit het niveau was. De 800 en 900 was eerst een zeer sterke support en dat zal nu als een zeer sterke resistance zal gaan fungeren.

Als ADA hier reject dan hoop ik voor ADA dat het nog een poging gaat maken en een higher low gaat vormen. Als ADA zijn support weer gaat testen en hier doorheen zakt, dan kan ADA het echt schudden en zie ik het volgende gebeuren:

Bron: Tradingview

ADA zal dan zijn laatste support gaan testen en ongeveer 40% gaan inleveren vanaf het niveau dat het omlaag breekt. De support op 250-275 satoshi zie ik als laatste support. Als ADA dit ook niet hold, en als er fundamenteel niets meer gebeurd bij ADA, Dan wordt dit net zoals vele andere altcoins een leuk idee dat verdampt en uiteindelijk waardeloos wordt.

Props voor @CryptoMichNL voor het spotten van deze chart setup.

Telegram

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die Cryptorob maakt? Join dan meteen zijn telegram kanaal door hier te klikken!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN