Alibaba blockchain

Alibaba’s Ant Financial kondigt blockchain-platform aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De financiële technologische dochteronderneming van de Chinese e-commerce-gigant Alibaba, Ant Financial, is begonnen met zijn enterprise blockchain-platform te testen. Dit volgens een nieuwsbericht van Sina Finance die op 12 november geplaatst werd.

Volgens het bericht heeft de senior directeur technologie en bedrijfsinnovatie bij Ant Financial, Jieli Li, het nieuws aangekondigd op de World Blockchain Summit in Wuzhen.

Tijdens het evenement zei Li dat het platform, genaamd Ant Blockchain Open Alliance, drie maanden na de testperiode live zal gaan. Het platform is bedoeld om kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen, door hen in staat te stellen kosten te besparen en hun bereik te vergroten.

Niet iedereen kan een node draaien

Li legde verder uit dat niet iedereen in staat zal zijn om een node te draaien. Tijdens een interview op 11 november met CCValue, zei hij:

“Wat betreft de selectie van node-operators, zijn we voorzichtiger. Omdat, om een ​​geloofwaardig waardenetwerk te vormen, ze niet alleen een consensusnode moeten zijn, maar ze moeten ook gezaghebbende bevestigingen verstrekken.”

Li zei dat onderwijs- en certificatie-instellingen wenselijke node-operators zijn, omdat ze geloofwaardigheid zullen verlenen aan de blockchain. Node-partners worden geselecteerd op basis van de bedrijfstakken waarin ze actief zijn, waarbij de fysieke locatie niet relevant is.

Wie de nodes wel gaan draaien, is nog niet bekend.

Bron: Cointelegraph

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN