BIS Innovation Hub

Voormalig lid Europese Centrale Bank sluit zich aan bij BIS om onder andere digitale valuta’s te onderzoeken

Benoit Coeure, aftredend lid van de directie van de Europese Centrale Bank (ECB), gaat de nieuwe wereldwijde inspanning van centrale banken leiden om de voordelen van fintech, zoals digitale valuta, te onderzoeken. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

Wat is de BIS Innovation Hub?

De Bank for International Settlements (BIS) heeft zondag het nieuws aangekondigd en zei dat Coeure de rol van hoofd van de BIS Innovation Hub op zich zal nemen. Dit initiatief is: “opgezet om de internationale samenwerking tussen centrale banken, op het gebied van innovatieve financiële technologie, te bevorderen.”

De Innovation Hub heeft de opdracht gekregen om belangrijke trends in fintech te identificeren, die de activiteiten van de centrale bank ten goede kunnen komen en om een openbare infrastructuur te ontwikkelen, om de activiteiten van de instellingen te ondersteunen.

Onder de aandachtsgebieden bevinden zich digitale valuta van centrale banken (CBDC’s); wereldwijde stablecoins en andere betalingsinnovaties. Volgens haar website zal de groep ook kijken naar regtech, elektronische markten, de digitalisering van handelsfinanciering en de impact van grote technologie op financiële bemiddeling.

Het nieuwe lid

Coeure zei in een verklaring:

“Ik ben heel blij dat ik lid word van de BIS. Ik kijk ernaar uit om mijn expertise te gebruiken bij de wereldwijde centrale bankgemeenschap, in deze tijd van snelle technologische veranderingen. We moeten innovatie optimaal gebruiken, om financiële stabiliteit te ondersteunen en financiële inclusie te bevorderen. “

Het nieuwe lid heeft eerder gezegd dat Libra “ongetwijfeld een wake-up call is geweest voor centrale banken en beleidsmakers”, waarbij hij aangaf dat ze moeten reageren op de uitdagingen van wereldwijde stablecoins.

In die tijd erkende hij dat Libra, en soortgelijke inspanningen, de bankiers konden helpen met het financiële systeem en grensoverschrijdende betalingen goedkoper, sneller en transparanter maken. Hij noemde echter ook een lange lijst van potentiële risico’s, zoals witwassen, belasting- en consumentenkwesties, evenals de bedreiging voor het financiële beleid van centrale banken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN