VeChain onthuld volgsysteem voor voedingsmiddelenindustrie

Het in Singapore gevestigde blockchain-applicatieplatform VeChain heeft een nieuw volgsysteem voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie onthuld, genaamd Foodgates. Dit werd bevestigd in een blogpost die op donderdag 7 november gepubliceerd werd, echter was de oorspronkelijke aankondiging al gedaan op de China International Import Expo (CIIE) van 5-10 november in Shanghai.

In de aankondiging zei het bedrijf dat het samenwerkte met voedselcertificeringsgroep DNV GL en supply chain-specialist ASI Group.

COO Kevin Feng zei het volgende:

“De onveranderlijkheid van openbare blockchain in combinatie met verifieerbare informatie maakt deze oplossing echt uniek.”

VeChain onthulde dat Foodgates al aan het werk was gezet door Frans rundvlees naar China te importeren voor een evenement dat werd bijgewoond door de Franse president Emmanuel Macron en Chinese president Xi Jinping, die ook sprak op CIIE.

Zoals wij eerder al meldde, heeft China onlangs haar officiële ondersteuning van blockchain-technologie uitgesproken, waarbij Xi zelf het gebruik van de technologie ondersteunde.

De verrassende ontwikkeling ging gepaard met het nieuws dat China het eerste land ter wereld kon worden dat zijn eigen centrale bank digitale valuta (CBDC) uitbracht. Dit nieuws lijkt echter alweer achterhaald, omdat het er op lijkt dat Tunesië het eerste land gaat zijn die een CBDC gaat uitbrengen. Eerder vandaag plaatsten wij namelijk een bericht waarin duidelijk werd dat Tunesië, in samenwerking met Universa, de e-dinar gaat lanceren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!