Kwantum computing blockchain

Blockchain moet werken aan drie punten om kwantumsuprematie te voorkomen

De blockchain-community moet onmiddellijk beginnen met werken aan drie problemen om te voorkomen dat ze worden ingehaald door kwantumcomputers. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

We plaatsten eerder al een artikel waarin wij ons afvroegen of kwantum computing een gevaar is voor blockchain technologie. Nu heeft echter Xinxin Fan, hoofd van cryptografie bij privacy- en IoT-gericht blockchain-platform IoTeX, op 7 november een artikel in The International Business Times gepubliceerd, waarin hij dieper op het effect van kwamtumcomputers op blockchain technologie ging.

Dit eigenlijk in reactie op een eerdere aankondiging van Google. Het bedrijf kondigde namelijk in september aan dat het een computer had gemaakt die een vergelijking oploste, die normaal gesproken 10.000 jaar zou duren, in slechts 3 minuten en 20 seconden.

Fan gaf in zijn artikel aan dat blockchain technologie zich moet blijven ontwikkelen, om te voorkomen dat zij ingehaald worden door kwantumcomputers.

Hij schetste die belangrijke punten waar blockchain aan moet werken, namelijk:

Normen voor kwantumresistente cryptografie

Volgens de expert moet er als eerst een proces naar gestandaardiseerde kwantumresistente cryptografie op poten gezet worden. Hij merkte op dat kwantumresistente cryptografietechnologie al is geïnitieerd door het National Institute of Standards and Technology.

Fan benadrukte de noodzaak van een dergelijke standaardisatie en schreef:

“Het ontwikkelen en implementeren van capaciteiten die specifiek zijn ontworpen om kwantumcomputers te weren, is van cruciaal belang voor de toekomst van blockchains, evenals hun overleving. Supporters en ontwikkelaars van blockchain moeten daarom het standaardisatieproces monitoren en zich voorbereiden om de resultaten in bestaande en toekomstige blockchain-projecten te integreren.”

Cryptografische behendigheid

Het volgende is cryptografische behendigheid. Eenvoudig gezegd, dit gaat over het vermogen van ontwikkelaars om kwantumbestendige upgrades in bestaande blockchain-netwerken te implementeren.

De expert noemde het Ethereum-netwerk als een voorbeeld en benadrukte het belang van dergelijke platforms om hun systemen regelmatig te kunnen upgraden, vanwege het grote aantal projecten dat ervan afhankelijk is.

Blockchain-governance

De derde belangrijke kwestie is blockchain-governance. Volgens Fan moeten blockchain-projecten procedures instellen om duidelijk te definiëren, wanneer “kwantumveilige” upgrades voor hun netwerken moeten worden geïmplementeerd.

Gezien de moeilijkheid die blockchains hebben ondervonden bij het opzetten van optimale bestuursstructuren, betoogde de expert dat de blockchain-gemeenschap serieus zou moeten gaan nadenken en experimenteren met “manieren om te zorgen dat bestuur geen belemmering vormt voor de verbetering van technologie.”

Conclusie

“Het lijdt geen twijfel dat kwantum computing eraan komt, en het zal aanzienlijke effecten hebben in de gehele technologische ruimte. Maar degenen die geloven dat het simpele bestaan ​​ervan een doodsklok is voor blockchain, denken niet na over het feit dat deze techologie zal groeien en evolueren, naast kwantum computing. Er is veel dat kan worden gedaan om blockchains dynamischer en robuuster te maken, en als we dingen doen, hoeven we ons geen zorgen te maken over kwantumsuprematie.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN