Bitcoin koers

Bitcoin koers update door Het Crypto Huis (5-11)

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een koers van $9380. Zijn wij Bullish of zijn wij Bearish?

Bitcoin dagoverzicht

Bron: TradingView

Op het dagoverzicht is te zien dat de Bitcoin koers al enkele keren support wist te houden op de DMA-200 (Daily Moving Average), die aangetoond wordt met de zwarte lijn. Zolang wij daar boven blijven is er niets aan de hand en hebben de Bulls het nog voor het zeggen. Wat ook nog een sterk signaal is, is dat Bitcoin zich boven alle belangrijke EMA’s bevindt op het dagelijkse tijdframe.

Op dit moment is Bitcoin bij zijn beslissing punt aangekomen. Gaan we Up of gaan wij Down? We kunnen duidelijk 2 scenario’s op dit moment in kaart brengen. Maar de belangrijkste levels waar wij naar kijken zijn:

 • $9600 voor een bullish uitbraak
 • $9050 voor voor een bearish uitbraak

Hidden Bearish Divergentie

Bron: HetCryptoHuis

Wat wij ook nog kunnen waarnemen op het dagelijkse tijdframe, is een Hidden Bearish Divergentie. Op de RSI maken wij een ‘Higher High’ en op de prijsactie maken wij een ‘Lower High’.

Dit wilt niet zeggen dat wij per direct omlaag gaan vallen, maar het is wel iets waar wij rekening mee moeten houden. Wanneer wij namelijk op de RSI en op de prijsactie 3 aanrakingspunten hebben, moeten wij helemaal op onze hoede zijn. Dit zou rond het prijsniveau van de $10.000 – $10.200 kunnen plaatsvinden.

Bitcoin 4-uur grafiek

Bearish case: (Bij een breuk van de $9000)

Bron: TradingView

Wanneer wij een breuk zien van de $9000 zone en wij sluiten hier zelfs een 4 uur candlestick, is het een sterk bearish signaal en kunnen wij meer downside verwachten.  Het is dan ook waarschijnlijk dat wij de grote beweging omhoog van twee weken geleden kunnen zien een een lelijke bull-trap.

Ook kunnen wij een bear-flag zien in deze range

Bullish Case: (Bij een breuk van de $9600)

Bron: TradingView

Wij hebben natuurlijk een bullish case in kaart gebracht en die duidt op een consolidatiefase. Wij zitten op dit moment met de Bitcoin koers in zijn welbekende symmetrische driehoek (Symmetrical Triangle). Een bekende eigenschap van deze driehoek is dat deze zowel naar beneden als naar boven kan uitbreken.

Wanneer wij uitgaan van een bullish-break-out ligt de target van de symmetrische driehoek rond het prijsniveau van de $10.200. Zoals eerder aangegeven in de analyse, moeten wij hier weer even goed de hidden bearish divergentie in kaart brengen.

Support levels

 • $9000 – (short term)
 • $8800 – (short term)
 • $8500 – (short term)
 • $8250 – (mid term)

Resistance levels

 • $9440 – (short term)
 • $9650 – (short term)
 • $10.000 – (mid term)
 • $10.250 – (mid term)
 • $10.600 – (mid term)

Conclusie

Naar mijn idee zullen wij snel een beslissingsmoment kunnen analyseren. Gaan wij Up of gaan wij Down? Voor beide scenario’s hebben wij inmiddels een plan en analyse in kaart gebracht.

Nog even samenvattend. Een breek van de $9000 kan ons weer opnieuw naar de $8500 of lager brengen. Een breek van de $9600, kan ons verder brengen richting de $10.000 zone.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op: https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Cursus/Premium kanaal

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen? Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/ 

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie