Bitfinex zet $1,5 miljoen Tether (USDT) over naar Bitcoin sidechain Liquid

Cryptocurrency exchange Bitfinex heeft 1,561 miljoen Tether (USDT) verplaatst van het Omni protocol naar de Liquid Bitcoin (BTC) sidechain. Dit meldde de Bitfinex CTO, Paolo Ardoino, op Twitter.

De omzetting verhoogt de hoeveelheid USDT die beschikbaar is op het netwerk. De stablecoin is eind juli voor het eerst op de Liquid sidechain gelanceerd. Ardoino zei dat de ontwikkeling een gunstig effect op het protocol zal hebben:

“De Liquid sidechain heeft nu meer liquiditeit voor atomic swaps en arbitrage tussen crypto exchanges.”

In juli lanceerde Liquid ontwikkelaar Block stream, een nieuwe tool waarmee gebruikers atomic swaps kunnen uitvoeren, voor alle activa die door het Liquid netwerk worden ondersteund. Dit houd in dat je activa kunt omwisselen zonder een derde partij, zoals een crypto exchange.

Lightning network

Deze zomer heeft Blockstream CEO Adam Back, bekendgemaakt dat Bitcoin gebruikers het Lightning network konden gebruiken, terwijl ze munten naar de Liquid sidechain stuurden. De CEO was verder optimistisch over de toekomst van Bitcoin sidechains. De opkomst van de Bitcoin sidechain is een nadeel voor de altcoins, omdat Bitcoin steeds meer functionaliteiten krijgt zoals transactiesnelheid en schaalbaarheid.

In juni 2015 voegde Liquid vertrouwelijke transacties toe om de gebruikersbeveiliging van Bitcoin te verbeteren. Dit deed het door verzonden bedragen alleen zichtbaar te houden voor deelnemers aan de transactie of andere gespecificeerde partijen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!