PlusToken Ethereum

BitMEX update: database lek en Twitter-account gehackt

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Naast het feit dat BitMEX gisteren een grove fout gemaakt heeft door emailadressen te lekken. Was het Twitter-account van de exchange ook gehackt. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 1 november op Cointelegraph geplaatst werd.

De Twitter hack

Sinds de update is gepubliceerd, hebben hackers kort de controle over het BitMEX Twitter-account verkregen door twee berichten te plaatsen, die overigens snel werden verwijderd.

Het eerste bericht luidde:

“Hacked.”

En het tweede bericht:

“Neem uw BTC en ren. De laatste dag voor opnames.”

Bitmexdatabaseleak

Hierna ontstond er een Twitter-account met de naam “Bitmexdatabaseleak“, die individuele gebruikers-ID’s en e-mails lekten.

Het account plaatste ook berichten zoals:

“Heeft u belasting betaald over uw BitMEX-winsten.” en “Zoveel opvallende Amerikaanse klanten op de BitMEX-databasehack.”

Emailadressen te koop op het dark web

Een e-mail dump van 30.000 adressen is te koop op het dark web, en ongeveer 50% van deze zijn “triviaal gemakkelijk te doxxen”, volgens onderzoeksleider Larry Cermak van The Block.

Bovendien voert Twitter-gebruiker TheCryp0Mask databasezoekopdrachten uit op de e-mailadressen en zou naar verluidt al bijna 200 wachtwoorden van eerdere hacks, van andere bedrijven, hebben gevonden.

Hij zei:

BitMEX-opnames zijn momenteel uitgeschakeld, maar alleen voor klanten die hun wachtwoord- en/of beveiligingsgegevens hebben gewijzigd sinds de lek.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN