BitMEX update: database lek en Twitter-account gehackt

Naast het feit dat BitMEX gisteren een grove fout gemaakt heeft door emailadressen te lekken. Was het Twitter-account van de exchange ook gehackt. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 1 november op Cointelegraph geplaatst werd.

De Twitter hack

Sinds de update is gepubliceerd, hebben hackers kort de controle over het BitMEX Twitter-account verkregen door twee berichten te plaatsen, die overigens snel werden verwijderd.

Het eerste bericht luidde:

“Hacked.”

En het tweede bericht:

“Neem uw BTC en ren. De laatste dag voor opnames.”

Bitmexdatabaseleak

Hierna ontstond er een Twitter-account met de naam “Bitmexdatabaseleak“, die individuele gebruikers-ID’s en e-mails lekten.

Het account plaatste ook berichten zoals:

“Heeft u belasting betaald over uw BitMEX-winsten.” en “Zoveel opvallende Amerikaanse klanten op de BitMEX-databasehack.”

Emailadressen te koop op het dark web

Een e-mail dump van 30.000 adressen is te koop op het dark web, en ongeveer 50% van deze zijn “triviaal gemakkelijk te doxxen”, volgens onderzoeksleider Larry Cermak van The Block.

Bovendien voert Twitter-gebruiker TheCryp0Mask databasezoekopdrachten uit op de e-mailadressen en zou naar verluidt al bijna 200 wachtwoorden van eerdere hacks, van andere bedrijven, hebben gevonden.

Hij zei:

BitMEX-opnames zijn momenteel uitgeschakeld, maar alleen voor klanten die hun wachtwoord- en/of beveiligingsgegevens hebben gewijzigd sinds de lek.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!