Bitcoin mijlpaal

Bitcoin bereikt mijlpaal van $1 miljard transactiekosten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin blockchain bereikte op 30 oktober 2019 een mijlpaal van $1 miljard aan cumulatieve transactiekosten. Dit meldde CoinDesk.

Bryan Aulds, oprichter van Bitcoin wallet Billfodl, zei het volgende hierover:

“Deze mijlpaal is echt coole mijlpaal, alleen omdat het laat zien hoeveel mensen blokruimte waarderen. En dat het iets is waarvoor mensen bereid zijn te betalen, wat ik erg belangrijk vind om vooruit te komen.”

Het blijkt zelfs zo te zijn dat het aantal jaarlijks geïnde Bitcoin transactiekosten de afgelopen jaren zelfs is gedaald. Dit volgens gegevens van blockchain analyse startup BlockChair. Dit komt door de komst van schaaloplossingen op Bitcoin, waaronder Segregated Witness en het Lightning Network.

En terwijl het cumulatieve bedrag van Bitcoin transactiekosten omgerekend naar USD ongeveer $1 miljard bedraagt, is het bedrag eigenlijk veel groter zodra je de marktwaarde van Bitcoin vandaag beschouwt. Volgens gegevens van Coin Metrics is 204808.3479 BTC sinds 2009 uitgedeeld aan transactiekosten voor miners. Tegen de prijs van vandaag komt dat overeen met $1,86 miljard.

De cumulatieve omvang van transactiekosten op het Bitcoin netwerk zal de komende jaren alleen maar groter worden. Dit komt vooral omdat alternatieve mechanismen voor het belonen van miners zoals blok subsidie langzamerhand verminderen.

“Op de lange termijn zullen de transactiekosten uiteindelijk het blok subsidie moeten vervangen,” zei Jameson Lopp, CTO van Bitcoin management startup Casa. “Er is een reden waarom het de bloksubsidie in de code wordt genoemd. Dit komt omdat het de beveiliging van het netwerk subsidieert, “en voegt eraan toe:

“Het begrip is altijd dat deze subsidie via inflatie moet worden vervangen door de mensen die betalen om het netwerk te gebruiken via transactiekosten.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN