Libra

Libra had meer naar buiten moeten treden volgens CEO Calibra

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

David Marcus, CEO van Calibra, heeft aangegeven dat hij wenste dat Libra meer had gesproken over wat ze eigenlijk aan het bouwen waren. Dit meldde Finextra op 29 oktober.

De CEO was aanwezig op de Money 20/20 conferentie in Las Vegas en hield daar een toespraak. Achteraf gezien zou Marcus het waarschijnlijk anders gedaan hebben. Hij gaf tijdens zijn toespraak aan dat Libra wellicht meer had moeten vertellen over wat ze precies aan het doen zijn.

Ook vertelde hij dat Libra het leven van miljoenen mensen ten goede zal veranderen door een wereldwijd betalingsnetwerk aan te bieden.

“Het draait allemaal om de mensen en wij geloven dat er nog steeds geen netwerk is dat echt wereldwijd is en deuren opent voor mensen over de hele wereld. Mensen met toegang tot digitale diensten worden nog steeds financieel achtergesteld en dit zou geen realiteit moeten zijn.”

Libra een bedreiging?

Toen het G7 rapport ter sprake kwam waarin staat dat stablecoins een bedreiging vormen voor het montetaire beleid, zei David Marcus het volgende:

“Stablecoins zouden een bedreiging zijn als het proces gepaard zou gaan met het creëren van geld. Met Libra is er geen geldcreatie. We hebben een volledige één-op-één reserve, er is helemaal geen geldcreatie.”

Transparantie

Volgens Marcus zal de blockchain technologie ervoor zorgen dat toezichthouders de mogelijkheid krijgen om transacties te volgen en verdachte activiteiten te achterhalen. Hij voegde hieraan toe:

“Het open grootboek, de blockchain, stelt toezichthouders in staat om zelf te kijken wat er gebeurt en te identificeren waar het risico is zonder op rapporten te vertrouwen. Het is aan ons om dat werk te doen en nu we de bestuursstructuur hebben, kunnen we deze verbetering nu aantonen, ”concludeert Marcus.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN