Bitcoin kan gaan profiteren van de derde renteverlaging

De Amerikaanse centrale bank zal waarschijnlijk een derde opeenvolgende renteverlaging introduceren, zegt 75 procent van de economen die door Bloomberg zijn ondervraagd. De sentimenten voorspellen tevens een daling van 25 basispunten.

Goed voor Bitcoin

CEO van Crypto Asset Management organisatie Ikigai, Travis Kling, zei het volgende:

“Morgen zal de Fed:

– Permanent $2 miljard aan T-bills kopen
– Tot $120 miljard aan Staatsobligaties & MBS kopen
Voor de 3e opeenvolgende keer de Fed Funds Rate met 25 basispunten verlagen

Bitcoin is een niet-soevereine, hardcapped aanbod, wereldwijde, onveranderlijke, gedecentraliseerde, digitale store-of-value.”

Analisten / speculanten in de cryptocurrency-industrie zijn van mening dat deze potentiële ontwikkelingen bullish zullen zijn voor Bitcoin (BTC). De injectie van nieuw geld in de markt, in combinatie met goedkopere leningen en de groeiende angst voor een recessie, verhoogt de interesse van beleggers.

Jason A. Williams, mede-oprichter en partner bij Morgan Creek Digital, tweette het volgende:

“De Fed gaat morgen de rentes verlagen. Bitcoin blijft maar gaan.”

Niet alleen Amerika

Een vergelijkbare beweging wordt deze week op de Europese markten verwacht, omdat de centrale bank doorgaat met het plan om elke maand €20 miljard obligaties te verwerven. Volgens Alex Krüger, een prominente marktanalist, zou de stap goed kunnen zijn voor Bitcoin.

Hij zei:

“QE zou langere rentetarieven omlaag drukken en zo sommige beleggers uit de risicocurve duwen, Dit betekent risicovollere investeringen zoeken om het gewenste rendement te behalen. En het is een mogelijkheid dat een deel van dat geld eindigt in Bitcoin, waardoor de koers omhoog zou gaan.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!