Visa

Visa nog steeds geïnteresseerd in het ontwikkelen van Libra met Facebook

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Alfred F. Kelly, CEO van Visa, heeft gezegd dat de onderneming nog steeds in discussie is met Facebook over het Libra-project. Dit meldde Economic Value in een interview op 24 oktober.

In het interview zei Kelly dat Visa nog steeds een nauwe relatie onderhoudt met Facebook over dit onderwerp, omdat het gelooft dat digitale valuta’s veiligere betalingen voor meer mensen en plaatsen bieden. Hij voegde hieraan toe:

“Gezien het leiderschap dat we hebben in het betalingsecosysteem, willen we vanalles doen binnen de betalingswereld. Totdat we een punt bereiken waarvan we denken dat onze betrokkenheid niet langer positief is.”

Kelly zei verder dat het Libra project meer tijd nodig heeft voor volledige implementatie. Hij gaf verder aan dat Libra niet gecentraliseerd is en dat hoewel het project door Facebook is ontwikkeld, alle leden van de Libra Association dezelfde beslissingsbevoegdheid en controle over het project hebben

In de gesprekken met Facebook heeft Visa zich gericht op het ontwikkelen van een betalingssysteem dat een oplossing zou kunnen vinden voor het probleem van de financiële inclusie, aangezien 1,7 miljard volwassenen wereldwijd geen toegang hebben tot een bank. Hij zei:

In de gesprekken die we met de mensen van Facebook hadden, probeerden we iets te ontwikkelen waarmee we deze mensen sneller in het systeem kunnen brengen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN