Bitcoin

Bitcoin heeft meer $11 biljoen aan rijkdom verplaatst sinds 2009

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) heeft $11 biljoen aan rijkdom overgedragen sinds de oprichting in 2009. Dit volgens de nieuwe berekeningen die Twitteraar PlanB gisteren plaatste.

De nieuwste statistieken voor Bitcoin tonen aan dat de grootste cryptocurrency nog steeds fiat-concurrenten verslaat. Momenteel verwerkt het netwerk elke dag ongeveer $10 miljard. In dat tempo passeert Bitcoin het jaarlijkse transactievolume van PayPal ($578 miljard in 2018) in slechts twee maanden.

PlanB gebruikte zijn Bitcoin full node om de transactiegegevens te verifiëren. De cijfers onderstrepen de aanhoudende interesse in Bitcoin, ondanks de bearish prijsactie in de tweede helft van 2019.

In de toekomst, omdat de ontwikkeling van off-chain schaaloplossingen zoals het Lightning Network nieuwe vooruitgang brengt, zal er steeds minder activiteit in Bitcoin op de blockchain plaatsvinden.

Aantal Amerikanen, die crypto bezitten, verdubbeld

In ander nieuws, is het aantal Amerikanen dat cryptocurrencies bezit, is in 2019 bijna verdubbeld (van 7,95% in 2018 tot 14,4% in 2019). Dit volgens een nieuwe enquête van Finder die op 14 oktober gepubliceerd werd.

Finder, een in Australië gevestigde financiële dienstverlener, heeft 2.068 Amerikanen ondervraagd om erachter te komen dat 36,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten één vorm van crypto bezitten.

Volgens de enquête is het gemiddelde bedrag ruim $5400. Omdat bijna driekwart van de respondenten echter minder dan dit bedrag had, komt het mediaan bedrag uit op $360.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN