Ripple neemt 4 nieuwe teamleden aan en sluit zich aan bij de Blockchain Association

Het in San Francisco gevestigde blockchain-project Ripple heeft vier nieuwe teamleden aangekondigd voor zijn wereldwijde regelgevende team. Daarnaast kondigde het bedrijf ook aan dat het toetreedt tot de Blockchain Association. Dit volgens een blogpost die op 22 oktober geplaatst werd.

De nieuwe leden

De vier nieuwe leden zijn; Craig Phillips, Michelle Bond, Ron Hammond en Susan Friedman. Michelle Bond zal ook zitting nemen in het bestuur van de Blockchain Association.

  • Phillips werkte voorheen bij de Treasury Department van de Verenigde Staten, waar hij diende als raadgever van de secretaris. Bij Ripple zal Phillips adviseren over de strategische mogelijkheden met betrekking tot de regelgevingen.
  • Bond diende voorheen onder andere als Senior Counsel bij zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de U.S. Senate Banking Committee.
  • Friedman werkte als senior adviseur van CFTC-voorzitter Heath Tarbert in zijn vorige functie als Treasury’s Assistant Secretary for International Markets, terwijl ze bij Ripple zal dienen als een internationaal beleidsadviseur.
  • Ron Hammond sluit zich aan bij Ripple als manager van overheidsrelaties, eerder diende hij als wetgevend assistent van afgevaardigde Warren Davidson.

Blockchain Association

Het lidmaatschap van Ripple in de Blockchain Association brengt het bedrijf in contact met veel van de regelgevers en lobbyisten die in de markt werkzaam zijn. De vereniging is een non-profit organisatie die bestaat uit voorstanders van blockchain en die de acceptatie van blockchain-technologie over de hele wereld bevordert.

Ripple zei zelf het volgende:

“De vereniging speelt een sleutelrol bij het vormgeven van onze gedeelde digitale toekomst. De Blockchain Association biedt een uniforme stem die zich inzet voor het opbouwen van diepe samenwerkingsverbanden tussen technologieleiders en beleidsmakers.”

Eerder deze week plaatsten wij een erg mooie analyse van Ripple’s token, XRP. Ben je benieuwd naar deze analyse? Klik dan hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!