Kwantum computing blockchain

Revolution Populi gaat de concurrentie aan met Facebook via de blockchain

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

David Gelernter, hoogleraar computerwetenschappen en maker van Mirror Worlds, en Rob Rosenthal, een 19-jarige veteraan van Goldman Sachs, gaan samen een project lanceren genaamd Revolution Populi. Het project zal in 2020 gelanceerd worden en wordt gezien als concurrent van Facebook. Dit meldde Business Insider op 22 oktober.

Met het nieuwe project willen ze de privacy van gebruikers waarborgen met blockchain-technologie. Tegelijkertijd zal het ook de maximale beveiliging bieden en decentralisatie mogelijk maken.

Rosenthal zei het volgende over de huidige bedrijven:

“Amazon en Google hebben te veel macht om publiekelijk aansprakelijk te kunnen worden gesteld. Ik maak bezwaar tegen het bedrijfsmodel om persoonlijke gegevens van gebruikers aan adverteerders te verkopen. Recente schandalen tonen aan dat Facebook niet moet worden vertrouwd om de privacy van mensen te beschermen.”

Inkomsten uit advertenties

Facebook verdient volgens Investopedia miljarden dollars aan inkomsten uit advertenties. Daarnaast onderhoudt het ongeveer $90 miljoen aan gebruikersgegevens die aan advertentiepartners kunnen worden verkocht. Met Revolution Populi is het de bedoeling om de controle over die gegevens aan de mensen terug te geven. Het is vervolgens aan de mensen of ze deze gegevens aan anderen verkopen.

Rosenthal zei het volgende:

“Met smart contracts kunnen mensen bepalen wie hun gegevens ziet en wie toegang heeft tot hun gegevens. Stel je voor dat jij zelf geld krijgt voor je eigen gegevens in plaats van Facebook.”

De software voor het sociale netwerk is nog steeds in ontwikkeling. Rosenthal heeft aangegeven dat hij verwacht dat de software begin 2020 klaar zal zijn. Vervolgens is het ook de bedoeling dat er geld opgehaald gaat worden. Dit zal gebeuren via een Initial Coin Offering (ICO).

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN