Patrick McHenry Crypto-innovatie

Amerikaans congreslid is voor crypto-innovatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Amerikaans congreslid Patrick McHenry, die het 10e district van North Carolina vertegenwoordigt, zegt dat hij wil dat de standaardreactie van regelgevers op crypto-innovatie ‘ja’ is. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Moeite met snelle innovatie

Het congreslid, die de bijnaam “Mr. Fintech” op Capitol Hill heeft, maakte zijn opmerkingen tijdens een interview voor de Laura Shin’s Unchained podcast, die op 22 oktober gepubliceerd werd.

McHenry gaf aan dat de enorme waarde van Bitcoin (BTC) snel zichtbaar is geworden en erkende dat toezichthouders moeite hebben om zulke snelle innovatie bij te houden. Hij zei:

“Mijn conclusie was dat elke actie van de overheid, eigenlijk tot de laatste 2, 3 jaar, negatief zou zijn, innovatie zou aantasten en de ontwikkeling van cryptocurrencies en hun enorme waarde zou beperken, nu en in de toekomst.”

Hij ging verder met zeggen dat het beter zou zijn voor Capitol Hill om langzaam meer geïnformeerd te worden over de industrie, in plaats van zich te haasten om het neer te halen (of proberen neer te halen).

Nieuwe fase

Naarmate de industrie zich heeft ontwikkeld, betoogde hij dat we een andere fase zijn ingegaan. Dit is volgens hem een fase die slimmer moet worden gereguleerd en meer zekerheid moet krijgen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC), evenals een verduidelijking van de US Treasury en IRS.

Daartoe heeft hij deze week de Innovation Act Financial Services opnieuw ingevoerd. Het wetsvoorstel stelt de oprichting voor van kantoren voor financiële innovatie in elk van de tien verschillende federale kantoren, die zich bezighouden met financiële dienstverlening.

Het wetsvoorstel, zei hij, zal ervoor zorgen dat regelgevers vooruitstrevend zullen zijn en gesitueerd om ja te zeggen in plaats van nee. Hij wil dat het standaard antwoord ja wordt in plaats van nee.

McHenry schetste dat de oprichting van deze kantoren iets vergelijkbaars zou vestigen als wat andere rechtsgebieden een “gereguleerde sandbox” noemen. Zijn voorgestelde term, “permanente bètatests”, zou op dezelfde principes werken.

Regelgevende instanties zouden innovators in de crypto-ruimte kunnen aanbieden om een ​​handhavingsovereenkomst af te sluiten. Als ze eenmaal zijn aanvaard, zouden ze diensten kunnen verlenen onder een aangepast nalevingsplan, met bepaalde vrijstellingen voor verouderde maatregelen of die onnodig belastend zijn.

Voor agentschappen, zoals de SEC en CFTC en anderen, betoogde hij dat het wetsvoorstel een noodzakelijke stap is voor het opzetten van een regelgevingsproces dat werkt met, in plaats van tegen, innovatie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN