Huobi

ING CEO: Banken kunnen met Facebook stoppen als Libra gelanceerd wordt

Volgens ING CEO Ralph Hamers zullen banken wellicht hun samenwerking met Facebook stoppen, als het bedrijf zijn Libra stablecoin lanceert. Dit volgens een artikel dat vandaag door de Financial Times gepubliceerd werd.

Het artikel legde hij uit dat instellingen, zoals de ING, het financiële systeem moeten bewaken om criminele activiteiten te voorkomen. Om deze reden kunnen zorgen over het potentiële gebruik van Libra voor illegale activiteiten leiden tot een reactie van de banken:

“We kunnen maatregelen nemen en de klant verlaten, of de klant niet accepteren, dus dat zijn discussies die je zou moeten hebben.”

De bezorgdheid over het witwassen van geld in combinatie met Libra is natuurlijk al vaak benoemd. De cryptocurrency maakt het voor criminelen mogelijk om snel geld over nationale grenzen te verplaatsen, zonder enig toezicht. Facebook gaf echter eerder al aan dat het er alles aan gaat doen om deze zorgen weg te nemen.

Hamers legde echter op zijn beurt uit dat banken, zoals de ING, een vrij lage risicobenadering hebben:

“We zijn zo’n grote, gereguleerde instelling dat je niets wilt riskeren. […] We hebben gezegd dat we gaan kijken hoe dit zich ontwikkelt.”

Andere bankiers staan ​​nog minder open Libra. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, zei vorige week tegen Bloomberg bijvoorbeeld dat Facebook’s Libra stablecoin ‘een goed idee is dat nooit zal gebeuren’. Hamers daarentegen merkte op dat hij denkt dat Libra een initiatief is om van te leren en niet een dat verboden zou moeten zijn.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN