G20: Stablecoins brengen risico’s met zich mee

De financiële leiders van de wereld, genaamd de G20, zijn het erover eens dat wereldwijde stablecoins risico’s met zich meebrengen voor het overheidsbeleid en de regelgeving. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 18 oktober op Reuters geplaatst werd.

G20 ministers van Financiën

De G20 en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben opgeroepen om verschillende macro-economische implicaties van mondiale stablecoins te onderzoeken, waaronder monetaire soevereiniteitskwesties in de aangesloten landen.

De G20 ministers van Financiën verklaarden:

“Dergelijke risico’s, met name die met betrekking tot het witwassen van geld, illegale financiering en consumenten- en beleggersbescherming, moeten worden geëvalueerd en op passende wijze worden aangepakt, voordat deze projecten van start kunnen gaan.”

Bank of Japan

Gouverneur Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan zei dat de G20-top zal beginnen met een debat over stablecoin-regelgeving, na de adviezen van mondiale regelgevende instanties zoals de Financial Stability Board en de Financial Action Task Force. Kuroda verklaarde:

“Sommige opkomende landen maken zich zorgen over wat er zou kunnen gebeuren als stablecoins, met een enorm klantenbestand wereldwijd, op grote schaal worden gebruikt. Maar dit is niet alleen een probleem voor opkomende economieën. Het zou een bredere impact kunnen hebben op het monetaire beleid en de stabiliteit van het financiële systeem.”

In een eerder artikel schreven wij al dat de G7, tijdens zijn laatste vergadering, bevestigde dat zij geen wereldwijde stablecoin zouden toelaten, zonder de bijbehorende uitdagingen en risico’s adequaat aan te pakken.

Eerder vandaag plaatsten wij ook al een bericht waarin de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, wederom had aangegeven dat stablecoins internationale risico’s met zich meebrengen. Tevens herhaalde de Franse minister van economie en financiën, Bruno Le Maire, deze week ook zijn kritiek op Libra en zei dat hij het bestaan ​​ervan niet kon toestaan.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!