Duitse minister van Financiën is ook tegen Libra

Tijdens de herfstvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en Wereld Bank heeft de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, wederom aangegeven dat stablecoins internationale risico’s met zich meebrengen. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 18 oktober op Reuters geplaatst werd.

Scholz uitte zijn scepsis over de plannen van Facebook en zei het volgende:

“We zullen de situatie nauwlettend volgen met alle middelen die ons ter beschikking staan. Ik ben geen voorstander van het creëren van zo’n wereldmunt, want dat is de verantwoordelijkheid van democratische staten.”

Scholz zei verder dat het bestaande financiële stelsel moet worden hervormd, om grensoverschrijdende betalingen te verbeteren en te stroomlijnen, maar zonder de autonomie van staten te bedreigen.

Scholz herhaalde dus zijn eerdere verklaring, toen hij er bij beleidsmakers op aandrong geen parallelle valuta’s te accepteren.

In een eerder artikel schreven wij al dat de G7, tijdens zijn laatste vergadering, bevestigde dat zij geen wereldwijde stablecoin zouden toelaten, zonder de bijbehorende uitdagingen en risico’s adequaat aan te pakken.

De Franse minister van economie en financiën, Bruno Le Maire, herhaalde deze week ook zijn kritiek op Libra en zei dat hij het bestaan ​​ervan niet kon toestaan.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!