Bitcoin Frank Muller

Wilshire Phoenix en NYSE Arca dienen gewijzigde ETF aanvraag in

Volgens het officiële document dat op 15 oktober is gepubliceerd, hebben beleggingsbeheerder Wilshire Phoenix en NYSE Arca hun gewijzigde Bitcoin ETF-aanvraag ingediend. Als gevolg hiervan is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is opnieuw begonnen met het accepteren van openbare opmerkingen over het geactualiseerde Bitcoin ETF.

Volgens het voorstel zal Coinbase Custody fungeren als bewaarder van de Bitcoins van het fonds, maar in tegenstelling tot de eerste aanvraag, vermeldt de bijgewerkte versie dat Coinbase de beschikbaarheid van activa die worden gebruikt om het fonds te ondersteunen binnen vijf werkdagen, vanaf het moment van maandelijkse herbalancering, zal controleren en bevestigen.

Tevens geeft Wilshire aan dat de SEC, toen de ETF’s voor goud werden goedgekeurd, zich concentreerde op de spot- en futuresmarkten die ‘een betekenisvolle impact hebben op de specifieke ETP’, hoewel goud ook in andere marktsegmenten wordt verhandeld. Het bedrijf voegde het volgende hieraan toe:

“Focus op de spotmarkt is passend omdat de spotmarkt de markt is waar een specifieke ETP zijn NAV (intrinsieke waarde) kan laten bepalen.”

Een vergelijkbare benadering, zoals het document impliceert, moet worden gebruikt met betrekking tot Bitcoin (BTC) ETF’s.

De bijgewerkte aanvraag van Wilshire werd op 4 oktober ingediend. Het vervangt en vervangt de vorige volledig.

Zoals wij vorige week op onze website plaatsten, werd de Bitcoin ETF-aanvraag van Bitwise, ondanks de goede hoop van Managers bij Bitwise, toch afgewezen door de Amerikaanse SEC. Het bedrijf gaf echter wel direct aan dat zij hun aanvraag zo snel mogelijk opnieuw zullen indienen.

Afgelopen zondag plaatsten wij ook een bericht waarin de oprichter en CEO van crypto-investeringsmaatschappij BKCM, Brian Kelly, aangaf dat Bitcoin niet echt een exchange-traded fund nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN