Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers update door Het Crypto Huis (15-10)

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een koers van $8170. Zijn we weer bearish? Lees de analyse hieronder.

Bitcoin dagoverzicht

Bron: TradingView

Vorige week hadden wij in het artikel besproken dat wij wellicht nog een beweging zouden krijgen richting de $8800-$8900. Dit heeft zich ook keurig uitgespeelt! Voor nu kunnen wij op het dagoverzicht goed te zien dat Bitcoin al een aantal dagen tussen de range van de $8350 en de $8150 schommelt. Zal de Bitcoin koers opnieuw verder omhoog uitbreken of zijn wij weer bearish?

Als wij kijken naar de Elliott Wave theorie, is er te zien dat wij nu de wave 4, op het groter plaatje, hebben gemaakt. Dit betekend ook dat wij de aankomende dagen de start kunnen gaan zien van de wave 5 naar beneden. Ook begint de besproken bear-flag steeds meer vorm te krijgen, wat voor de bulls geen goed signaal is.

Ook is er op het dagelijkse tijdframe duidelijk te zien dat Bitcoin zich nog onder de EMA-200 (paars) en DMA-200 (zwart) bevindt. Dit kan inmiddels ook als een zware resistance zone gezien worden. Ook zien we dat de STOCH indicator naar beneden wijst, wat kan betekenen dat wij de prijsactie naar beneden zien wijzen.

Bitcoin 4-uur grafiek

Bron: TradingView

Bij het 4 uur tijdframe zoomen wij wat meer in op de Bitcoin bewegingen. Voor nu lijkt het er op dat wij nog 1 beweging omlaag gaan maken, richting de $7960 – $7990, om de wave 1 af te ronden. We kunnen dan een bounce zien vanwege de trendlijn die zich onder Bitcoin bevindt en om de wave 2 te starten.

De bounce kan opnieuw richting de $8500-$8600 zone gaan om de ‘local highs’ uit te schakelen. Hier bevindt zich ook keurig de 0.65 – 0.705 Fibonacci level, waar wij meestal een wave 2 zien eindigen. (zie grafiek) Ook de STOCH op het 4 uur tijdframe wijst op dit moment naar beneden, dus een verdere daling is daarom ook zeer waarschijnlijk.

Wanneer Bitcoin door de koers van $7800 valt, verwacht ik forse verdere dalingen. We kunnen dus zeggen dat dit een sterk bearish signaal is en dat wij niet zomaar weer de $8400-$8500 range gaan op zoeken.

Support levels

 • $8050 – (short term)
 • $7900 – (short term)
 • $7750 – (short term)
 • $7550 – (short term)
 • $7370 – (short term)
 • $7100 – (short term)
 • $6800 – (mid term)
 • $6500 – (mid term)

Resistance levels

 • $8300 – (short term)
 • $8500 – $8600 zone –  (short term)
 • $8800 – (mid term)
 • $9100 – (mid term)
 • $9500 – (mid term)

Conclusie

Bron: TradingView

Op dit moment kan Bitcoin dus nog iets lager vallen om vervolgens de $7950 – $8000 zone op te zoeken. In deze range verwacht ik wel weer een stevige bounce te zien richting de $8500-$8600 zone om de ‘Local Highs’ uit te schakelen en de wave 2 te vormen, die zich in de wave 5 bevindt (zie grafiek).

Overall ben ik op dit moment meer bearish dan bullish. Pas wanneer Bitcoin een dagelijkse sluiting krijgt boven de EMA-200, veranderd mijn gedachte op het korte termijn.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op: https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Cursus/Premium kanaal

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen? Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/ 

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN