Coinbase

Coinbase krijgt e-money licentie in Ierland

De Amerikaanse handelsbeurs, Coinbase, gaat zich nog meer uitbreiden in Europa en onvangt een e-money licentie in Ierland. Dit meldde Coinbase in een blogpost op 12 oktober.

Zeeshan Feroz, de CEO van de in San Francisco gevestigde cryptocurrency-exchange Coinbase, zei het volgende hierover:

“We zijn één van de weinige bedrijven die een e-money licentie in Ierland hebben gekregen van de Central Bank of Ireland.”

Hij voegde het volgende eraan toe:

“Europa biedt een enorme kans voor Coinbase en de aankondiging van vandaag is een nieuwe positieve stap voor ons in de regio. Dankzij de goedkeuring van de Central Bank of Ireland kunnen we onze Ierse activiteiten uitbreiden en een beter product leveren aan klanten in enkele van onze snelstgroeiende markten. Het biedt ons ook de mogelijkheid om paspoorten voor onze klanten in de EU en EER te beveiligen.”

Eind 2018 maakte Coinbase bekend dat het zijn eerste kantoor ging openen in Dublin om zijn activiteiten in Europa te helpen uitbreiden.

Martin Shanahan, CEO van IDA Ireland feliciteerde Coinbase met het ontvangen van de e-money licentie van de Centrale Bank. IDA Ireland is het Ierse staatsagentschap dat verantwoordelijk is voor het aantrekken van buitenlandse investeringen naar het land. Shanahan zei:

“De keuze van Coinbase voor Dublin voor deze operatie versterkt de kracht van Ierland als bestemming voor financiële dienstverleners. Daarnaast zal het een consistente, zekere, pro-enterprise beleidsomgeving bieden voor ondernemingen om te groeien en bloeien.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie