OKEx Korea verwijdert Monero en 2 andere privacy coins

Terwijl de geplande verwijdering van Zcash (ZEC) en Dash (DASH) is opgeschort en wordt beoordeeld. Is vanaf gisteren Monero (XMR) niet meer beschikbaar op OKEx Korea. Dit volgens een blogpost op de officiële website van OKEx Korea.

De Koreaanse beurs onthulde voor het eerst zijn plannen om vijf privacygerichte digitale valuta’s te schrappen in september. De beurs merkte op dat de controversiële “reisregel” van de FATF voor virtuele activa dienstverleners (VASP’s) hebben uiteengezet hoe financiële toezichthouders de crypto-industrie moeten bewaken.

Volgens deze regel moeten digitale activa beurzen relevante informatie verzamelen en delen met betrekking tot transactiebewaking, inclusief de echte naam en het adres van de afzender en ontvanger van cryptocurrencies.

Als gevolg hiervan staan beurzen van digitale activa onder toenemende druk om de ondersteuning voor privacygeoriënteerde crypto’s te stoppen.

Monero, Horizen en Super Bitcoin zijn vanaf gisteren niet meer beschikbaar op OKEx Korea verwijderd, bevestigt het bedrijf. Een definitieve beslissing over Zcash en Dash wordt bekendgemaakt, nadat de beurs het nalevingscontroleproces heeft voltooid.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!