Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (24-9)

De lancering van Bakkt zorgde helaas niet voor het gewenste effect, namelijk veel volume en volatiliteit. Is dat raar? Nee, het is een futures platform die op termijn liquiditeit aan de markt toe kan voegen, maar niet een ‘instant’ effect heeft op de markt. Hetzelfde voor de Binance US ban, deze had ook vrijwel geen effect op de markt.

Laten we een kijkje nemen naar de volledige markt en hier een analyse op los laten.

Weekchart (W) – Bitcoin

Bron: TradingView

Nog steeds bevindt de markt zich in een zijwaartse ‘accumulatie’ fase (zo durf ik het te stellen na een mooie opgaande beweging). De 21 Exponential Moving Average op de weekly ligt nog onder de koers (rond $9,400) en zal een belangrijk moment voor de markt gaan betekenen. Als deze moving average als steun kan gaan dienen, dan kunnen we rustig opwaarts gaan bewegen en hebben we een bevestiging van de bull markt.

Echter, bij het verliezen van deze moving average, verliest de markt ook de horizontale steun rond dit gebied en dan kan er een kettingreactie en grote drop verwacht worden. Onder <$9,300 sluiten en de eerstvolgende niveaus zijn $8,500 en voornamelijk $7,500 (100 Moving Average op de weekly) om naar te kijken.

Weekchart (W) – Totale marketcap Crypto

Bron: TradingView

Het mooie aan deze grafiek is de algehele trendlijn. In december kwamen we hierop terecht en ook daar vonden we een mooie steun, alvorens de koers een sterke stijging omhoog inzette.

Kijken we wat dichter op de grafiek en pakken we een kleinere tijdschaal, dan kunnen we het volgende constateren.

Bron: TradingView

Helaas geen doorbraak van het negatieve trendkanaal en hierdoor een mogelijkheid om weer de groene zone rond $225 miljard te gaan testen.

Positieve hieraan is wel dat de koers een mogelijke wedge laat zien, terwijl Bitcoin zich meer in een descending triangle (althans, dat is de consensus bij iedereen) beweegt. Het algehele beeld van de markt ziet er niet dermate zwak uit.

Weekchart (W) – Altcoin marketcap

Bron: TradingView

Het interessante is dat de alternatieve munten nog niet op deze trendlijn getest zijn (voor hoever dat enige significante waarde heeft, maar dit zagen we bij de totale marketcap al wel).

Dit zou betekenen dat we nog enkele zijwaartse periodes hebben, alvorens we verder omhoog gaan. Essentieel is wel dat de groene zone gehouden wordt.

Kijken we naar de dagelijkse grafiek, dan hebben we gezien dat er een mooie koersbeweging omhoog kwam na het testen van de steun rond $66 miljard, maar helaas nog geen continuatie vindt.

Bron: TradingView

Essentieel voor de altcoin markt is dat de koers niet weer onder de $66 miljard terecht komt. Mocht dit wel het geval zijn, dan kunnen we $45-50 miljard op gaan zoeken en wederom zware tikken uitdelen aan de altcoins.

Al met al zit de markt derhalve op een cruciaal punt. Mocht de koers van Bitcoin de $9,300 houden en langzaam omhoog gaan bewegen, dan kan dat wel eens betekenen dat de alternatieve munten Bitcoin gaan ‘outperformen’.

Enkele redenen hiervoor zijn onder andere de vele evenementen en dingen voor alternatieve munten in Q4. Ethereum komt met 2.0, Cardano met Shelley, Ripple heeft het belangrijke Swell evenement en mogelijk 3.0, NEO komt met 3.0 en zo nog meerdere dingen.

Hoe dichter bij de halving (rond januari-februari) zal die geruchtenstroom wel op gang gaan komen en zal Bitcoin weer de overhand nemen, maar mocht Bitcoin $9,300 houden, dan kunnen we een leuke periode voor alternatieve munten tegemoet gaan zien.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN