JPMorgan crypto

IBM staat open voor samenwerking met Facebook’s Libra

Technologie-gigant IBM heeft aangegeven dat het openstaan voor een samenwerking met Facebook’s Libra-project. Dit meldde CNBC vandaag.

De algemeen manager van blockchain-services bij IBM, Jason Kelley, gaf aan dat het bedrijf samenwerkingen in verschillende industrieën wil bevorderen, als het gaat om een technologie als blockchain.

Hij zei het volgende:

“Blockchain is een teamsport. Onze klanten zijn klaar om samen te werken met (Facebook) en wij zijn klaar om met iedereen samen te werken om het samen te brengen.”

Tokenization

Kelley zei dat het belangrijk was om onderscheid te maken tussen cryptocurrencies en de ‘tokenization’ van activa, waarbij alles van valuta’s tot aandelen op een digitaal grootboek kan worden uitgegeven. Hij zei dat een bedrijf als Facebook helpt om de onderliggende technologie meer legitimiteit te geven.

Hij distantieerde zich echter wel van cryptocurrencies, in plaats daarvan richtte hij zich op tokenization. Hij zei:

“We praten over Libra en mensen zeggen dat het gewoon een andere crypto is. […] Zet crypto opzij en praat over tokenization, want daar hebben we het over.”

IBM heeft zijn eigen blockchain gecreëerd, die volgens het bedrijf een grotere “transparantie rondom alles mogelijk maakt, van bankieren tot supply chain management.”

Kelly heeft niet gezegd of het bedrijf interesse had om lid te worden van de Libra Association.

In augustus werd bekendgemaakt dat IBM en Tata Communications zijn toegetreden tot de raad van bestuur van Hedera Hashgraph.

Ben je nieuwsgierig naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN