Crypto

Crypto gaat nog veel groter worden zegt CFTC-commissaris

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De commissaris voor de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Brian Quintenz, zegt dat de cryptocurrency-industrie zal blijven groeien. Daarnaast zal het nieuwe uitdagingen creëren voor de toezichthoudende instantie. Dit meldde hij in een interview met CNBC.

Brian Quintenz zei het volgende:

Ik denk dat het alleen maar groter wordt. Ik denk dat naarmate meer gevestigde bedrijven zich bezighouden met cryptografische producten, of ze nu gecentraliseerd of gedecentraliseerd zijn. ik denk dat je de aantrekkingskracht van alle crypto-activa wereldwijd zult zien toenemen.

De commissaris legde echter de aanpak van de CFTC uit om beleid te creëren en benadrukte dat hun doel was om richtlijnen te creëren die innovatie niet zouden belemmeren.

We zijn van oudsher een op principes gebaseerde regulator. We hebben geprobeerd geen ouderwetse regulator te zijn die regels op een bepaald moment vaststellen tijdens een momentopname van de markt. De regels moeten juist worden geëvolueerd en bijgewerkt.

Quintenz zei dat de CFTC er de voorkeur aan zou geven als vangrails te dienen, terwijl de markt uiteindelijk de beste use case of investeringsbeslissing zou moeten nemen voor een product zoals crypto-activa. Hij waarschuwde echter dat de CFTC nog steeds zal werken om marktmanipulatie te voorkomen, die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission regelmatig heeft aangehaald als een wegversperring voor bitcoin om ETF-goedkeuring te verkrijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN